Dolar 34,2298
%-0.04
Euro 37,5110
%-0.34
Altın 2.877,000
%-0.34
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dink davası yeniden başladı

Dink davası yeniden başladı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili davanın Yargıtay’ın bozma kararından sonraki ilk duruşması başladı. Sadece iki sanığın katıldığı duruşmada tutuklu sanık Yasin Hayal, hakkındaki bozma ve onama...

  • Ege Postası
  • 17.09.2013 - 11:39
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili davanın Yargıtay’ın bozma kararından sonraki ilk duruşması başladı. Sadece iki sanığın katıldığı duruşmada tutuklu sanık Yasin Hayal, hakkındaki bozma ve onama kararlarını kabul etmediğini söyledi.

Dink davası İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlandı. Duruşmaya 19 sanıktan sadece 2’si katıldı. Davanın tek tutuklu sanığı Yasin Hayal cezaevinden getirilirken tutuksuz sanıklardan da Salih Hacısalihoğlu salonda hazır bulundu. Dink ailesi duruşmaya gelmezken aile avukatları duruşmaya katıldı. CHP ve BDP’li bazı milletvekilleri de izlemeye geldi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Başer, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin bozma kararını okudu. Sanık Yasin Hayal’e cinayete azmettirmek yönünden ağırlaştırılmış müebbet cezasının onandığını hatırlatan Başkan Başer, “Yargıtay ‘suç örgütü vardır tekrar yargılansın ve cezalandırılsın’ demiş. Ne diyorsun bozma kararına'” diye sordu. Hayal, “Bir itirafçı çıkmış herşeyi Erhan Tuncel ile birlikte yaptıklarını, cinayeti işlediklerini ve Rusya’ya kaçacaklarını söylemiş. Elinde kasetler olduğunu da söylüyor. Bu da masum olduğumu ortaya koyuyor. Yargıtay neye dayanarak cezayı onamış. Mahkumiyeti onamasını da bozma kararını da kabul etmiyorum.” dedi.

Mahkeme başkanı, sanık Salih Hacısalihoğlu’na da silah kanununa muhalefet suçundan aldığı cezanın bozularak beraat verilmesi gerektiğinin belirtildiğini hatırlatarak görüşünü sordu. Sanık Hacısalihoğlu bozma kararına uyulmasını istedi.

Daha sonra duruşmaya katılmayan tutuksuz sanık Erhan Tuncel’in avukatı Erdoğan Soruklu söz aldı. Soruklu, “Yargıtay bu kadar kapsamlı bir dosyayı çok kısa sürede incelemiştir. Karar çelişkilidir. Yargıtay, mahkemeleri etki altına alabilecek bazı kişilerin açıklamalarından etkilenmiştir. Yargıtay’ın verdiği bu karar bunu göstermektedir. Yargıtay kararındaki lehimize olan kısımlara uyulmasını, aleyhimize olan hususları ise delillerle çürüttüğümüz için uyulmamasını talep ediyorum.” diye konuştu.

Duruşmada diğer avukatlar görüşlerini bildirmeye devam ediyor.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi davaya bakan mahkemenin ‘örgüt yok’ kararını sanıkların terör örgütü değil suç örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle bozmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.