Dolar 34,2596
%0.06
Euro 37,6017
%-0.08
Altın 2.921,000
%-0.02
Bist-100 9.118,00
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dışişleri: 22. Faslın açılması memnuniyet verici

Dışişleri: 22. Faslın açılması memnuniyet verici

Dışişleri Bakanlığı bugün toplanan AB Genel İşler Konseyi’nde, Türkiye ile müzakere sürecinde 'Bölgesel Politikalar ve Yapısal Araçların Koordinasyonu' başlıklı 22. faslın açılması konusunda oybirliği sağlanmış olmasından duyulan...

  • Ege Postası
  • 25.06.2013 - 12:03
Dışişleri Bakanlığı bugün toplanan AB Genel İşler Konseyi’nde, Türkiye ile müzakere sürecinde 'Bölgesel Politikalar ve Yapısal Araçların Koordinasyonu' başlıklı 22. faslın açılması konusunda oybirliği sağlanmış olmasından duyulan memnuniyeti bildirdi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, şunlar dile getirildi: "Katılım müzakerelerinde uzun süredir yaşanan durgunluk nedeniyle zor bir dönemden geçmekte olan AB ile ilişkilerimiz açısından bu yetersiz ancak doğru yönde atılmış bir adımdır. Hükümetlerarası Konferans, Komisyon’un yıllık Türkiye İlerleme Raporu’nu sunmasının ardından bilahare belirlenecek bir tarihte toplanacaktır. Türkiye-AB ilişkileri, geçmişi 50 yıllık bir sürece dayanan çok yönlü ve köklü ilişkiler manzumesidir. Üyelik müzakereleri bu ilişkinin temel unsurlarından birini teşkil etmiş ve Hükümetimizin de stratejik bir tercihi olagelmiştir. AB üyesi ülkelerin katılım müzakerelerinde ahde vefa ilkesine uygun davranmalarını önemle bekliyoruz. Türkiye 2005 yılında başladığımız müzakere süreci kapsamında siyasi ve ekonomik kriterlere tam uyum sağlama yönünde, karşısına çıkarılan tüm engellemelere rağmen, adımlarını kararlılıkla atmaya devam edecektir."



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.