Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dışişleri'nden Suriye açıklaması

Dışişleri'nden Suriye açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Kayseri'de yaşanan olaylar ve ardından Suriye'nin kuzeyinde Türk TIR'larına ve bayrağa saldırıların ardından açıklama yaptı. Bakanlık Ortadoğu ve Suriye politikamıza yönelik ortaya açılan iddialar herhangi bir anatilik nitelik taşımadığı gibi temel tarih bilgisinden de yoksun" açıklamasında bulundu.

  • Ege Postası
  • 03.07.2024 - 10:02
  • Güncelleme: 03.07.2024 - 10:09

Kayseri'de 7 yaşındaki çocuğa tacizin ardından Suriyelilere ait ev ve işyerlerine saldırılar, ardından Suriye'nin kuzeyinde Türk TIR'larının yakılıp yıkılmasıyla devam eden olaylar, hükümetin Suriye ve Ortadoğu politikasını tartışmaya açtı.

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada "Suriye'deki insani trajedi karşısında insani tutum sergiledik" dedi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Dış politikamız, devletimizin ve milletimizin çıkarlarını esas almaktadır. Türkiye, bu anlayış tahtında, güçlü tarihi ve kültürel bağlarının bulunduğu Ortadoğu’da barış, istikrar ve refahın tesisini hedeflemektedir. Bu siyasetin oluşturulmasında uluslararası hukuk, insani değerler ve küresel adalet arayışı temel prensiplerimizdir.

Türkiye, Suriye’deki iç kargaşa neticesinde yaşanan insani trajedi karşısında da başlangıçtan bu yana ilkeli bir tutum sergilemiştir. Dış politikasını milli menfaatleri doğrultusunda güncelleyen ülkemiz,ulusal güvenliğimize yönelik tehditlere karşı gerekli önlemleri almaktan da çekinmemektedir.

Demokrasilerde yapıcı eleştirilerle dış politikaya katkı sağlamak elbette mümkündür. Bununla birlikte, siyasi rant uğruna gerçeklerin çarpıtılması ve ideolojik bağnazlığa dayalı ithamlarda bulunulmasıbu kapsamda değerlendirilemez.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.