Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diyalize bağımlı yaşamaktan kurtuldu

Diyalize bağımlı yaşamaktan kurtuldu

Kahramanmaraş'ta yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 53 yaşındaki Meryem Sucan'ın böbreği, beş yıllık diyaliz hastası Mustafa Özbay’a umut oldu. Böbrek, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp...

  • Ege Postası
  • 18.05.2013 - 11:22
Kahramanmaraş'ta yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 53 yaşındaki Meryem Sucan'ın böbreği, beş yıllık diyaliz hastası Mustafa Özbay’a umut oldu. Böbrek, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, başarılı bir ameliyatla 45 yaşındaki Özbay’a nakledildi. Özbay, bağışı yapan aileye teşekkür ederek sevinç gözyaşları döktü.

Beş yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi koyularak diyaliz makinesine bağımlı yaşamaya başlayan sekiz çocuk babası Özbay, 13 Mayıs 2013'te Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Suncan’ın bir böbreğinin kendisine takılacağı bilgisini aldı. Doku ve kan tahlillerinin ardından KSÜ Hastanesi'nde 3 saat süren bir ameliyatla sağlığına kavuşan Özbay, “Kendimi iyi hissediyorum. Çok sevinçliyim. Beş yıldır haftada üç kere diyaliz makinesine giriyordum. Her organ bir hayat demek. Bundan sonra daha sağlıklı olacağıma eminim.” dedi.

Ameliyatı yapan KSÜ Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ekrem Doğan ise hastanın Elbistan ilçesinden geldiğini belirterek, “Beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın böbreği alınarak hastamıza takıldı. Yakın bir zamanda yeni hastanemize taşınarak, çok daha iyi fiziki şartlarda organ nakil sayımızı arttıracağız.” diye konuştu.

Özbay’ın 16 yıllık hayat arkadaşı Ayşe Özbay (31) ise eşinin hastalığı sebebiyle işini bırakmak zorunda kaldığını anlattı.

Bu arada Meryem Sucan’dan alınan karaciğerin Adana'da, bir böbreğinin de Gaziantep'te organ bekleyen hastalara nakledileceği bildirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.