Dolar 34,2586
%0.05
Euro 37,6361
%0.1
Altın 2.889,580
%-0.69
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diyanet: Ölen kişi için sala okunur ama minareden övücü söz söylenmez

Diyanet: Ölen kişi için sala okunur ama minareden övücü söz söylenmez

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, ölüm haberinin çeşitli yollarla duyurulmasının sünnet olduğunu bildirdi. Minareden sala okunarak ölen kişinin memleketinin mahalleye anons edilmesinde sakınca olmadığına hükmeden...

  • Ege Postası
  • 04.12.2013 - 10:34
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, ölüm haberinin çeşitli yollarla duyurulmasının sünnet olduğunu bildirdi. Minareden sala okunarak ölen kişinin memleketinin mahalleye anons edilmesinde sakınca olmadığına hükmeden Kurul, minareden ölen kişi için övücü sözler söylenmesinin uygun olmadığına karar verdi. Kurul, cenaze namazının da günün her saatinde kılınabileceğini açıkladı.

'Sala verilmesi' konusunu ele alan Din İşleri Yüksek Kurulu, İslam dinine göre cenaze namazının kılınması için belirli bir vakit olmadığının altını çizdi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Kerahet vakitleri dışında, günün her saatinde cenaze namazı kılınabilir. Bunun için hazırlanmış olan bir cenazenin bekletilmeden namazı kılınıp defnedilmesi daha uygundur. Bununla beraber, cenaze namazına daha çok cemaatin katılması, ölen kişinin akraba, eş, dost ve komşuları gibi hukuku bulunan insanlara ölüm haberini duyurup, son görevlerini yapmak üzere cenaze merasiminde bulunabilmelerinin sağlanması amacıyla vakit namazlarından sonra cenaze namazının kılınması teamül haline gelmiştir. Belirtilen amacın gerçekleşmesi için ölen kişinin ikamet ettiği mahalle camiinin minaresinden cenaze salası okunması da bu teamülün bir devamıdır. Ölüm haberinin çeşitli yollarla duyurulması sünnettir. Bu bakımdan, minareden cenaze salası okunması ve arkasından da ölen kişinin adının ve memleketinin söylenmesinde dinen bir sakınca bulunmadığına, ancak, ölen kişi için övücü sözler söylenmesinin uygun olmadığına karar verildi."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.