Dolar 34,1104
%-0.07
Euro 37,9512
%0.1
Altın 2.884,410
%0.33
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diyanet-Sen: Şehirden köylere imam gönderilmesin

Diyanet-Sen: Şehirden köylere imam gönderilmesin

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından şehirlerde ve merkez ilçelerde aylar öncesinden göreve başlayan imamların köylere gönderilmesine imamlardan itiraz geldi.    Türk Diyanet Vakıf-Sen şehir ve ilçe merkezlerine tercih...

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 10:25
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından şehirlerde ve merkez ilçelerde aylar öncesinden göreve başlayan imamların köylere gönderilmesine imamlardan itiraz geldi.

    Türk Diyanet Vakıf-Sen şehir ve ilçe merkezlerine tercih sonucu atana ve aylarca görev yapan 4/B sözleşmeli imamların köylere gönderilmesi üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı’na bir başvuru yaptı.

    Yapılan başvuruda yeni atananların köylerde ve kasabalardan göreve başlatılmasının doğru bir uygulama olduğu belirtildi. Fakat Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni atananları şehir merkezine atayıp daha sonra köylere göndermek istemesinin yanlış bir uygulama olduğu ifade edildi.

    Söz konusu düzenlemeyle il ve ilçe merkezlerinde görev yapan 4/B Sözleşmeli Personelin, köy ve kasabalara gönderilmesi uygulamasının çeşitli problemler çıkaracağı vurgulandı.

    "TAYİN İŞLEMLERİ YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ"

    İl ve ilçelerde uygulama birliği de olmadığının din görevlileri tarafından sendikaya bildirildiğine değinilen yazıda “Başkanlığın belirlediği kriterlere ve tercihlere göre atanan ve aylarca il ve ilçe merkezlerinde görev yapan bu görevlilerimiz açısından da farklı bir mağduriyet oluşacaktır.” denildi. Söz konusu tayin işlemlerinin yeniden değerlendirilmesi istendi.

    Yapılan başvuru ile ilgili bir açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal “Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, göreve ilk başlayışta köy ve kasabalara atama yapılmasının doğru olacağını her defasında yazılı ve sözlü olarak bildirmekteyiz. Fakat ilk atama da şehir merkezine atamayı gerçekleştirip daha sonra sizi köylere gönderiyoruz demek doğru bir yaklaşım olmamıştır. Bu düzenleme din görevlilerini mağdur etmiştir. Bingöl’de genç bir imam bu nedenle bunalıma girerek Müftülükte sonuç alamayınca eline geçirdiği bıçakla kendisini karnından bıçakladı. Çalışanı huzursuz eden bu uygulamadan vazgeçilmelidir. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak; bu olumsuzlukların yaşanmaması için 4/B Sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesini ve bir daha sözleşmeli personel alınmamasını talep etmekteyiz.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.