Dolar 34,1944
%0.09
Euro 38,0705
%-0.25
Altın 2.893,410
%-0.92
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diyarbakır 23 Nisan 'Hayat bayram olsa' şarkısı eşliğinde kutlandı

Diyarbakır 23 Nisan 'Hayat bayram olsa' şarkısı eşliğinde kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor. Diyarbakır’da 23 Nisan, Türk pop müziğinin unutulmazları arasına giren Şenay Yüzbaşıoğlu’nun...

  • Ege Postası
  • 23.04.2013 - 13:28
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor. Diyarbakır’da 23 Nisan, Türk pop müziğinin unutulmazları arasına giren Şenay Yüzbaşıoğlu’nun 1980’li yıllarda yasaklı şarkısı olan ‘Hayat Bayram Olsa’ şarkısı eşliğinde ile kutlandı.

Diyarbakır’da da törenler, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ali İhsan Ersoy, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Öğrenciler, 23 Nisan’ın önemini anlatan şiirler okudu. Anasınıfı ve 1.sınıf öğrencileri bale ve çeşitli halk oyunları gösterisi yaptı. Anasınıfı öğrencilerinin sergilediği oyun esnasında Şenay Yüzbaşıoğulu’nun seslendirdiği “Bütün dünya buna inansa, bir inansa / Hayat bayram olsa / İnsanlar elele tutuşsa, birlik olsa / Uzansak sonsuza…” sözlerini içeren şarkısı çalındı. Yüzbaşıoğlu’nun şarkısı 1980’li yıllarda Komünist propaganda içerdiği gerekçesiyle yasaklanmıştı.

Valilik önünde yapılan kutlamaların ardından tören sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.