Dolar 34,2461
%0.02
Euro 37,6233
%-0.02
Altın 2.915,690
%-0.2
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diyarbakır'da Yüksekova savaşı

Diyarbakır'da Yüksekova savaşı

Diyarbakır'da BDP tarafından gerçekleştirilmek istenen protesto yürüşünde olaylar çıktı. Kitleye gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale eden polise ses bombası atıldı. Araların da polislerin bulunduğu çok sayıda yaralı var.

  • Ege Postası
  • 08.12.2013 - 23:50
DİYARBAKIR - Hakkari Yüksekova’da yaşamını yitiren Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir için Diyarbakır’da düzenlenen yürüyüşe polis müdahale etti. 

BDP il binası önünde bir araya gelen protestocular yürüyüşe geçti. Batıkent Meydanı’nda polis engeliyle karşılaşılması üzerine, BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak’ın yaptığı konuşmadan sonra, polisler kitleye gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale etti. Polislerin olduğu bölgeye bir ses bombasının atıldığı iddia edilirken, bunun üzerine müdahalenin gerçekleştiği belirtildi. 
Polisin müdahalesi ve dağılın uyarılarına kalabalık taşlarla karşılık verirken olaylarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Çatışmalar ara sokaklarda devam ederken, yaralıların olduğu bildirildi. 

KARS
Protestoların bir diğer adresi de Kars oldu. BDP İl Örgüt tarafından yapılmak istenen açıklama polis engeline takıldı. Diyarbakır ve Kars’taki olaylarda protestocu vatandaşlarla çok sayıda polisin de yaralandığı görüldü. 

YÜKSEKOVA
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde sabah saatlerinden beri süren eylemlerde bir banka şubesi ateşe verildi.Akşam saatlerinde Nedim Zeydan Caddesi üzerinde yüzleri maskeli bir grup eylemci, bir banka şubesinin kepenklerini ve camlarını kırarak içeri girdi. Bankayı molotoflarla ateşe veren göstericiler, içerdeki bütün bilgisayar, sandelye, masa ve evrakları dışarı çıkarıp kullanılamaz hale getirdi. Bankanın duvarına Apo, PKK, YPG yazan eylemciler daha sonra olay yerinden uzaklaştı. Olay sonrası bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. (ANKA-DHA) 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.