Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diyarbakır'da patlama! Ambulanslar sevk edildi

Diyarbakır'da patlama! Ambulanslar sevk edildi

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nde bir patlamameydana geldi. Olay yerine ambulanslar sevk edildi.

  • Ege Postası
  • 04.11.2016 - 08:37

Patlamanın Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne yaklaşık 200 metre uzaklıkta, daha önce polis okulu olarak kullanılan Emniyet Müdürlüğü binasının olduğu yerde meydana geldiği belirtildi. Patlamanın şiddetiyle çevredeki binaların bazıları hasar gördü. İlk belirlemelere göre 30 kişi yaralandı. Ancak resmi açıklama henüz yapılmadı. Diyarbakır Valiliği, patlamanın bombalı araçla düzenlenen saldırıdan kaynaklandığının değerlendirildiğini açıkladı. Valilik can kaybı olup olmadığı ya da yaralı sayısıyla ilgili bilgi vermedi.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde Emniyet Müdürlüğü'nün ek binası yakınlarında bugün saat 08.00 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte olay yerine ambulans ve polis araçları sevkedildi. Patlama sesi, kentin birçok noktasından duyuldu.

DHA'nın geçtiği habere göre patlama Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan, daha önce polis okulu olarak kullanılan Emniyet Müdürlüğü binasının olduğu yerde meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle çevredeki binaların bazıları hasar gördü.

Diyarbakır Valiliği, patlamanın bombalı araçla düzenlenen saldırıdan kaynaklandığının değerlendirildiğini açıkladı. Patlamanın, vatandaşların ve öğrencilerin sıkça kullandığını bir bölgede meydana geldiğini belirten Valilik, ölü ve yaralı sayısı ile ilgili bilgi vermedi.

Olay yerine AFAD arama kurtarma ile itfaiye ekipleri sevk edilirken, polis helikopterinin de havadan inceleme yaparak olay yerinden görüntü aldığı gözlendi. 

ÇATIŞMA ÇIKTI İDDİASI

İHA'nın haberine göre patlamanın ardından bölgede çatışma çıktı.  

Patlamada 30 kişinin yaralandığı iddia ediliyor. Ancak henüz resmi açıklama yapılmadı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.