Dolar 34,2289
%-0.04
Euro 37,4628
%-0.47
Altın 2.871,530
%-0.53
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diyarbakır'ın peygamber sevgisi ödüllerle pekişti

Diyarbakır'ın peygamber sevgisi ödüllerle pekişti

Peygamber Efendimiz'in (sas) dünyaya teşriflerinin 1442’nci yıl dönümü münasebetiyle Diyarbakır’da düzenlenen siyer sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi. Sınavda birinci olan öğretmen Ali Demir'e, kazandığı otomobilin anahtarını,...

  • Ege Postası
  • 15.05.2013 - 10:09
Peygamber Efendimiz'in (sas) dünyaya teşriflerinin 1442’nci yıl dönümü münasebetiyle Diyarbakır’da düzenlenen siyer sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi. Sınavda birinci olan öğretmen Ali Demir'e, kazandığı otomobilin anahtarını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin teslim etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de umre kazananlara hediyelerini takdim etti. Sınavda üçüncü olanlar ise bilgisayarını Vali Mustafa Toprak'ın elinden aldı.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Diyarbakır Eğitimciler Derneği (DEĞİDER) ile Tüm Evrensel Değerler Derneği’nin (TEDER) düzenlediği araba ve umre hediyeli yarışmanın ödül töreni, Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapıldı. Dr. Reşit Haylamaz’ın kaleme aldığı 'Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı EFENDİMİZ' adlı kitabı okuyanların yarıştığı sınavda dereceye sıfır kilometre otomobil, 7 kişiye umre, 7 kişiye dizüstü bilgisayar, 7 kişiye tablet bilgisayar, fotoğraf makineleri, çeyrek altınlar ve daha birçok ödül verildi.

Törende konuşan DEĞİDER Başkanı Mehmet Emin Özgültekin, 28 Nisan’da Diyarbakır merkez ve ilçelerinde 35 okulda 10 binlerin katılımıyla sınavın gerçekleştirildiğini söyledi. Özgültekin, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) dünyaya teşriflerinin 1442. yıl dönümü münasebetiyle; 'örnek kişiliğini yetişkin erkek ve kadınlara, çocuklara ve gençlere model olarak nasıl sunabiliriz'' duygu ve düşüncesi ile böyle bir kitap okuma yarışmasını düzenlemeye karar verdiklerini belirtti. İnsanlığın, bugün Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını bilmeye, öğrenmeye ve anlamaya her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyduğunu belirten Özgültekin, "Peygamberimiz Hz. Muhammed (sas)’in hayatını ne kadar biliyorsak o kadar mutlu, ne kadar yakından tanıyorsak o kadar huzurlu ve bahtiyarız demek.” dedi.

Dünyada bugün kardeş kanı akıyorsa ‘Mü’minler ancak kardeştirler’ ilahi beyanının belki unutulmasından olabileceğini dile getiren Özgültekin, “Asırlar önce Efendimiz'e (sas) inananların kardeşlik beratını gönderen Rabbimiz, hiçbir ırkı diğer ırktan üstün tutmadığı gibi ve ‘Sizden biriniz, kendisi için arzu ettiğini kardeşi için de arzu etmedikçe iman etmiş olamaz’ kudsi beyanını diline döküvermişti.” şeklinde konuştu.

Törende, Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Alaaddin Korkutata ile DEĞİDER Başkanı Özgültekin, Vali Toprak’a, Diyarbakır’ın eğitime verdiği destekten dolayı birer teşekkür plaketi verdi. Yarışmanın ana sponsoru Adıgüzel Kırtasiye’nin sahibi Osman Adıgüzel ise teşekkür plaketini Bakan Eker’in elinden aldı.

Ödül töreni; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, DİGİAD Başkanı Alaaddin Korkutata, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, TEDER Başkanı Mehmet Akın ile çok sayıda kurum müdürü, eğitimci ile vatandaş katıldı.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.