Dolar 34,0831
%0.2
Euro 38,0633
%0.02
Altın 2.841,680
%0.44
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğalgaz sorununa Taner Yıldız dan çözüm

Doğalgaz sorununa Taner Yıldız dan çözüm

Torbalı Belediyesi ile yaşadığı sıkıntılar nedeniyle ofisini kapatarak Torbalı’yı terk eden İzmirgaz yetkilileri ile Adnan Yaşar Görmez geçtiğimiz günlerde bir görüşme yaptı.

  • Ege Postası
  • 05.05.2014 - 11:12
İZMİR-Hafta sonu Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’i ziyarete gelen Enerrji Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüştü. Taner Yıldız İzmirgaz yetkililerini Torbalı Belediyesine çağırarak çalışmaların hızlanması için talimat verdi. Görüşmenin neticesinde Torbalı’nın yüzde 70’inde doğalgaz bulunmayan, Torbalı’ya yeniden ofis açacak olan İzmirgaz’dan da müjdeli haber gelmiş oldu.

Bakan istedi, doğalgaz yeniden Torbalı’ya gelecek
2006 yılında Torbalı’ya gelen doğalgazın ilçedeki tüm mahallelere ulaşmaması sorununa Enerji Bakanı Taner Yıldız el attı. Önceki gün Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’e ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan Bakan Yıldız, konunun muhatabı İzmirgaz Genel Müdür Yardımcısı Ercüment Duman’ı arayarak belediye binasına çağırdı. Torbalı’daki birçok mahalleye doğalgaz gitmediğini ve bunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını isteyen Bakan Taner Yıldız, İzmirgaz Genel Müdür Yardımcısı’na ‘sorunu çözün’ talimatı verdi. 8 yıl önce doğalgazın geldiği Torbalı’da halen binlerce hane bu hizmetten yararlanamıyor. İlçe merkezinde de yer yer doğalgazın ulaşmadığı yerleşim alanları bulunurken bu hizmetten en çok yoksun olan bölgeyi ise İzmir-Aydın asfaltının hemen karşısında yer alan mahalleler oluşturuyor. 20 bin kişinin yaşadığı Atatürk, Karşıyaka, Yedi Eylül ve Yemişlik Mahallesi sakinleri, bölgelerine doğalgaz boru hattının döşenmemesi nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor. Doğalgazın bu mahallelere ulaşması durumunda en az 1000 hanenin abonelik işlemi yaptıracağı ön görülüyor.

İLÇENİN YÜZDE 70’İ DOĞALGAZA KAVUŞACAĞI GÜNÜ BEKLİYOR
TEMİZ ve ucuz bir enerji türü olan doğalgaz, bir ilçeyi daha da çağdaş hale getiriyor. Torbalı; İzmir’de, Karşıyaka-Mavişehir ve Kemalpaşa’nın ardından, doğalgaz uygarlığına kavuşan üçüncü ilçe oldu. 2006 yılında Torbalı’ya toplam 6 bin 931 metre çelik hat ile 57 bin 981 metre polietilen hat döşendi. 8 yıl önce Torbalı’da kullanılmaya başlanan doğalgaza olan ilgi en üst seviyeye ulaştı. Yakıt tasarrufu ve rahatlık arayanlar doğalgaz kullanmayı tercih edince doğalgaz firmaları talebe cevap verebilmek amacıyla tam kapasiteyle çalışıyor. Doğalgaz kullanan vatandaş sayısının 10 binlere yaklaştığı Torbalı’da halen birçok bölge bu hizmetten faydalanamıyor. Başta Atatürk Mahallesi, Karşıyaka Mahallesi, Yemişlik ve Yedi Eylül mahalleleri olmak üzere ilçenin yüzde 70’i bu hizmete kavuşacağı günü bekliyor. İzmirgaz tarafından yeni bir altyapı çalışması yapılmadığından dolayı abone sayısında da büyük bir artış görülmüyor.

TORBALI’YA OFİS AÇACAK
TORBALI Belediyesi ile yaşadığı sıkıntılar nedeniyle ilçedeki ofisini kapatan İzmirgaz, belediye ile aralarındaki sorunun çözülmediği sürece Torbalı’ya gelmeyeceğini söylemişti. Yaşadığı sıkıntılar nedeniyle ilçeyi terk eden İzmirgaz’ın önceki gün Bakan ile görüşmelerinin olumlu geçmesinin ardından yeniden ofis açarak doğalgaz döşeme faaliyetlerine hız vermesi bekleniyor. Doğalgaz’ın ‘medeniyet’ olduğunu söyleyen Enerji Bakanı Taner Yıldız, Torbalı’da hala doğalgazın ulaşmadığı bölgeler olmasına anlam veremediğini dile getirdi. İzmirgaz Genel Müdür Yardımcısından bu konuyu bir an önce çözmesini isteyen Yıldız, Torbalı’ya da müjde vermiş oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.