Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğan, Ramazanoğlu'na kadın cinayetlerini sordu

Doğan, Ramazanoğlu'na kadın cinayetlerini sordu

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan kadın cinayetlerini TBMM'ye taşıdı. Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle 5 soru sordu.

  • Ege Postası
  • 12.05.2016 - 12:43

Aşağıdaki sorularımın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Sema Ramazanoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü’nün 96. Maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.                           

Kadına yönelik şiddet ülkemizde her geçen gün artarak devam etmektedir.  Kadınlar öldürülmekte, tecavüze uğramakta ve şiddet görmektedir. Her gün en az bir kadının öldürüldüğü Türkiye’de son olarak 10 Mayıs 2016 günü Ankara Kızılay’da bir kadın eski erkek arkadaşı tarafından öldürülmüştür.
Bianet’in verilerine göre 2016’nın ilk 3 ayında erkekler en az 81 kadın öldürmüş, 35 kadın ve kız çocuğuna tecavüz etmiş, 115 kadına zorla  fuhuş yaptırılmış, 95 kadına şiddet uyguladığı, 87 kadın ve kız çocuğuna da cinsel tacizde bulunulmuştur.
Bu sayılar medyaya yansıyan haberlerden toparlanmaktadır. Gerçek sayılar İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kamuoyuyla paylaşılmamaktadır. Zaman zaman paylaşılan verilerde gerçeği yansıtmadığı bilinmektedir.
 Ayrıca, Koruma altında olup, koruma kararı kaldırıldıktan sonra eşleri tarafından öldürülen kadınlarımızın olduğu da basında çıkan haberlerde yer almaktadır.
Cinsel suçlar ve şiddet davalarında “ tahrik” ve “iyi” hal indirimleri faillerin cezalarını indirmekte ve suçu adeta meşru göstermektedir.
Bu bağlamda;
1-    İyi hal ve haksız tahrik indirimi uygulanan  davaların  cinayet, yaralama, cinsel istismar ve diğer suçlara göre dağılımı nedi? Bu davaların kaçında iyi hal ve haksız tahrik indirimi uygulanmıştır'

2-    Kadına yönelen şiddete karşı koruma önlemlerinin yasal ve idari açıdan  yeterli olduğunu düşünüyor musunuz'

3-    2002-2016 döneminde Bakanlığınızın koruma kararının sona ermesinin ardından öldürülen kadın sayısı nedir'

4-    Türkiye genelinde kadına yönelik şiddetin engellenmesi için kaç adet şiddet önleme merkezi kurulmuştur.

5-    Bakanlığınızın sorumluluğu altın olan “Kadın Sığınma ve Barınma Evlerinin” sayısı yeterli midi? Yeterli değilse artırmayı düşünüyor musunuz'

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.