Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğuş Holdingin katkılarıyla Artvin 'Eğitim Kampüsü'nün temeli atıldı

Doğuş Holdingin katkılarıyla Artvin 'Eğitim Kampüsü'nün temeli atıldı

Artvin Yeni Mahalle Mevkii'nde yapılması planlanan Eğitim Kampüsü, Doğuş Holdingin katkılarıyla eğitme yüzde 100 destek kampanyası kapsamında yaptırılacak olan Ayhan Şahenk Anadolu Kız Meslek Lisesi’nin temel atma töreni ile start aldı....

  • Ege Postası
  • 26.04.2013 - 21:25
Artvin Yeni Mahalle Mevkii'nde yapılması planlanan Eğitim Kampüsü, Doğuş Holdingin katkılarıyla eğitme yüzde 100 destek kampanyası kapsamında yaptırılacak olan Ayhan Şahenk Anadolu Kız Meslek Lisesi’nin temel atma töreni ile start aldı.

Yeni Mahalle’de 7 bin 208 metrekarelik alanda kurulacak olan 26 derslikli, 9 laboratuar, çok amaçlı salon ve 5 katlı Ayhan Şahenk Anadolu Kız Meslek Lisesi ile proje ihalesi yapılan ve içerisinde 24 derslikli Anadolu Lisesi, 1 spor salonu, 12 derslikli ortaokul, 40 dairelik öğretmen konukevi, 100’er kişilik kız ve erkek yurtlarının olacağı “Eğitim Kampüsü” temel atma törenine, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, AK Parti Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Zafer Nuri Erarslan, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salamener, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, daire amirleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Törende konuşma yapan Artvin Valisi Necmettin Kalkan, eğitim için yapılan hizmetlere bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Artvin halkının bugün bir bayram yaşadığını dile getiren Vali Kalkan, bu bayramın yaşanmasında en büyük payın Doğuş Holdinge ait olduğunu söyledi. Vali Kalkan, Artvin’in her şeyden fazla elektrik üreten bir kent olduğunu ifade etti. Kalkan, Doğuş Holdingin Artvin Barajını inşa ettiğini, göreve başladıklarında barajın yöneticilerine bu barajla birlikte anılacak bir okulun Artvin eğitimine kazandırılmasında fayda olacağını söylediğini hatırlattı. Holding yöneticilerinin de ülke genelinde yaptıkları sosyal sorumluluk projelerinin bir halkasını da Artvin’e eklediklerini ifade etti. Konuşmasının sonunda varlıklı insanların devletin yanında devletle beraber eğitime el atmasının manidar olduğunu vurgulayan Vali Kalkan, Ayhan Şahenk’in belki de Artvin’e hiç gelmediğini, ama bu ülkenin yetiştirdiği bir insan olarak 1992 yılında kurduğu vakıfla ilimize çok önemli bir eğitim yatırımı yaparak destek olduğunu ifade etti.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise, bugünkü yatırımın devlet eliyle yapılmadığını vurgulayarak, Artvinli işadamı eliyle değil, Artvin’de yatırım yapan Doğuş Holding Grubu tarafından sosyal sorumluluk gereği yapıldığına dikkat çekti.

Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Zafer Nuri Erarslan ise vakfın 1992 yılında topluma yapılan karşılıksız hizmetleri kurumsallaştırmak amacıyla kuruluğunu söyledi. Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi veren Erarsalan, "Toplumsal sorunların çözümüne ve kamu hizmetlerine katkıda bulunmak herkesin özellikle de varlıklı olanların görevidir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören, protokolün butona basmasıyla okulun temeline ilk harc atıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.