Dolar 34,2599
%0.06
Euro 37,6306
%0
Altın 2.921,040
%-0.02
Bist-100 9.120,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dokuzcan iddialar için noktayı koydu, mesaj gönderdi,müjde verdi!

Dokuzcan iddialar için noktayı koydu, mesaj gönderdi,müjde verdi!

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku'nun görevden alınacağı yönündeki iddialara son noktayı CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan koydu. Dokuzcan, “Gündemimizde görevden almaya yönelik bir durum yok” dedi. İzmir'de belediye başkanlığı için başvuran kadın aday adayı sayısının beklediklerinden daha az sayıda olduğunu belirten Dokuzcan, iki gün süren MYK toplantısında uzun yıllardır yapılmayan küçük kurultayın yeniden gerçekleşmesi yönünde karar aldıklarını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 14.08.2013 - 23:07
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku'nun Konak Belediye Başkan aday adayı olmasının partide krize neden olduğu gündeme gelmişti. CHP Kadın Kolları, yerel seçimlerde belediye başkanı ve meclis üyesi aday adayı olmak isteyen kadın yöneticilerin görevden istifa etmesinin gerek olmadığını yayımladığı bir genelgeyle parti örgütlerine duyurmasına rağmen Utku'nun siyasi etik gereği istifa etmesi gerektiğini belirten bazı kadın partililerin konuyu genel merkeze taşıdıkları iddia edilmişti.

“GÜNDEMİMİZDE YOK”

MYK toplantısında görevden alınacağı söylenen Utku’nun durumu hakkında son noktayı CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan koydu. 2 gün süren MYK toplantısı sonrası Ege Postası’na konuşan Dokuzcan, “ Gündemimizde görevden almaya yönelik bir durum yok. Emeği görmek gerek. Konuşulanlara değil işimize bakmamız gerek. Partili kadınlarımız bunu dikkate alsın. Önemli bir süreçten geçiyoruz. Önümüzde yerel seçimler var” dedi.

“SAYI ARTMALI”
İzmir'de belediye başkanlığı için başvuran kadın aday adayı sayısının beklediklerinden daha az sayıda olduğunu belirten Dokuzcan, “ İzmir potansiyeli çok olan bir şehir. Kadın aday aday sayısı şuan için az.Artmalı... Kendilerine güvensinler. Bizim İzmir’den beklentimiz bu yönde fazla” ifadelerini kullandı.

KÜÇÜK KURULTAY MÜJDESİ

Partili kadınlara, tüzükte yer alan ancak uzun zamandır gerçekleşmeyen ‘küçük kurultay’ müjdesi veren Dokuzcan, “ MYK toplantımızda küçük kurultay kararı aldık. Ekim’in başında gerçekleştireceğiz. Amacı yerel seçimlere yönelik olacak dedi.

UTKU: AVANTAJ YOK ZOR OLANI YAPIYORUM
İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku da ‘istifa etmemesi etik değil’ ve ‘ İl kadın Kolları Başkanı olması kendisine avantaj sağlıyor’ yorumlarına karşı son noktayı koydu. PM’nin aldığı kararı uyguladığının altını çizen Utku, “ Avantaj yaratacak bir durum yok.Ben zor olanı yapıyorum. Kolayı seçmedim. Her gün bir ilçede etkinliğe toplantıya katılıyorum il başkanı olarak. Benim öncelikli görevim bu…Sorumluluğum var. Zaman zaman tam günümü il başkanlığının etkinliklerine ayırdığım oluyor. Konak’la ilgili çalışmaya zamanım bile kalmıyor” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.