Dolar 34,1838
%-0.07
Euro 37,8898
%0.31
Altın 2.924,070
%-0.19
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dört meclis üyesi Kılıçdaroğlu'na gitti

Dört meclis üyesi Kılıçdaroğlu'na gitti

CHP Çiğli'de disipline sevk edilmek istenen dört meclis üyesi Ankara'ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüştü. Görüşmenin ardından meclis üyeleri Kılıçdaroğlu ile yaptıkları 'selfie'yi sosyal medyadan paylaştı. Yarım saat süren görüşmenin detaylarına Ege Postası ulaştı. Dört meclis üyesi Kılıçdaroğlu'na gitti

  • Ege Postası
  • 16.02.2016 - 20:29
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP Genel Merkezi'nde sürpiz bir görüşme gerçekleşti. Grup ve meclis toplantılarında Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'a yönelik muhalif tavır sergiledikleri iddiasıyla ilçe yönetimi tarafından kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmeleri talep edilen meclis üyeleri Mustafa Avdan, Yusuf Çoban, Erkan Tuncer ve Süleyman Karadağ soluğu Ankara'da aldı.

Çiğli'den Başkent'e giden grup, önce Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'le görüştü. Grup ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Arslan'a muhalif meclis üyeleri arasında yer alan Yüksel Arduç, 2014'te MYK'dan Çiğli Belediye Başkan Adayı olarak çıkan ancak PM'de adaylığı değişen Aziz Buğa ile milletvekili aday adayı olan Tolga Çobanoğlu da görüşmede yer aldı.


30 DAKİKA SÜRDÜ

Görüşme yaklaşık yarım saat sürdü. Grup adına Süleyman Karadağ konuştu. Meclis üyeleri Kılıçdaroğlu'na Çiğli'de 2 yıldır belediye başkanıyla yaşanan sorunların yer aldığı bir dosya sundu.

NE ANLATTILAR'
Ege Postası'nın edindiği bilgiye göre meclis üyeleri Kılıçdaroğlu'na, Çiğli Belediyesi'nin kendi şirketi olan ÇİBEL'e kefil olamayacağını buna karşı çıktıklarını, konuyla ilgili Türkiye Belediyeler Birliği'nin kararı bulunduğunu ifade ettiler.

MERTOĞLU'NU ŞİKAYET ETTİLER
Meclis üyeleri Belediye Başkanı Arslan'ın yıldızının barışmadığı Aziz Buğa'ya yakın oldukları için Arslan'ın kendilerine tavır aldığını dile getirdiler. Meclis üyelerinin ilçe başkanı Zeynel Mertoğlu'nun Arslan'ın talimalarını yerine getirdiğini, bu durumunda örgütte sıkıntı yarattığına dikkat çektiler. 


GRUP KARARI ALINAMAZ
Parti kararı gereği mali konularla ilgili grup kararı alınamayacağının altını çizen meclis üyelerinin “Biz görevimizi yapıyoruz. İlçe adına çalışıyoruz. Usulsüzlük varsa bunları dile getiriyoruz” dedikleri öğrenildi.



BUĞA: BANA YAKIN OLDUKLARI İÇİN!

Aziz Buğa'nın ise Kılıçdaroğlu'na "2014'te belediye başkan adaylığım son anda çekildi. O günden bugüne kırılmadım darılmadım CHP'li olarak çalışmaya devam ediyorum. Dört meclis üyesine bana yakın oldukları için belediye başkanı bilinçli olarak mesafeli davranıyor” dediği öğrenildi.

YÜKSEL'İ SORDU
Kılıçdaroğlu'nun "İl Başkanı konuyla ilgilenmiyor mu" diye sorduğu Buğa'nın da "İlgilenseydi buraya gelmezdik. 5 gün bekledik. İl başkanı meclis üyelerinin hiçbirini aramadı" diyerek Alaattin Yüksel hakkında serzenişte bulunduğu öğrenildi.


TORUN ÇİĞLİ'Yİ ELE ALACAK

Kılıçdaroğlu'nun konuyla yakından ilgileneceğini söylediği öğrenildi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında kurulan komisyonun, perşembe günü geleceği İzmir'de Çiğli'yi de masaya yatıracağı öğrenildi. Torun, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ve meclis üyeleriyle görüşecek. Görüşmenin ardından meclis üyeleri Kılıçdaroğlu ile yaptıkları 'selfie'yi sosyal medyadan paylaştı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.