7TE6C_news_big.jpg)
Dost Market kapılarını açtı
Bornova Belediyesi’nin, Gıda Bankası'ndan yararlanan vatandaşların gıda ve temizlik malzemesi gibi temel ihtiyaçlarını istedikleri gibi seçip alabilmeleri için hayata geçirdiği Dost Market kapılarını açtı. İhtiyaç sahipleri, Bornova Merkez'de hizmet veren Dost Market'ten ihtiyacı olan ürünleri almaya başladı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, hizmet vermeye başladığı günde Dost Market'teydi. İhtiyaç sahiplerini titizlikle belirlediklerini belirten Başkan Atila, “Burada para değil, iyilik geçiyor" dedi
- Ege Postası
- 17.12.2014 - 13:10
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, hizmete başladığı günde Dost Market'teydi. Vatandaşların memnuniyetini gördüğünü ve bunun kendileri için en büyük mutluluk olduğunu söyleyen Başkan Atila, “Burada para değil, iyilik geçiyor. Gerçek ihtiyaç sahiplerine titiz bir çalışma ile ulaşmaya çalışıyoruz. Dost Market'ten yararlanacak vatandaşlarımızı sosyolog ve psikologların da desteği ile belirliyoruz. Vatandaşlarımız buraya gelip istediği ürünü kredisi oranında alabiliyor” diye konuştu.
Diğer marketlerden farksız
Maddi güçlükler yaşayan ailelere erzak kolisi göndermek yerine, gerçekten ihtiyaç duydukları ürünleri seçebilmelerini sağlamak için kurulan Dost Market’te gıda, temizlik ve tekstil ürünlerinin yanı sıra yakacak da yer alıyor. Bornova Hükümet Konağı’nın karşısında 250 metrekarelik alanda kurulan Dost Market modern görünümüyle diğer marketleri aratmıyor. Dost Market, hafta içi 09.30- 18.30 ve Cumartesi günü de 09.30-13.30 saatleri arasında hizmet veriyor.
İhtiyaç sahipleri titizlikle belirleniyor
Proje kapsamında, ihtiyaç sahibi her ailenin kartına her ay yüklenecek limit gelir ve ihtiyaç durumuna göre belirleniyor. İlk etapta 1500 ailenin yararlandığı projenin ilçedeki tüm ihtiyaç sahiplerini kapsaması için çalışmalar sürüyor. Bu aileler, birebir görüşmeler ve değerlendirmeler sonucunda belirleniyor. İhtiyaç sahibi yaşlılar ve yatağa bağımlı hastaların ise Dost Market'e gelmelerine gerek kalmayacak. İstek ve ihtiyaçlarına göre hazırlanacak paketler evlerine teslim edilecek.
Yorum Yazın