Dolar 34,2538
%0.09
Euro 37,6216
%0.39
Altın 2.877,200
%0.26
Bist-100 9.132,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Downer, Kıbrıs’taki son durumu Ban’a iletti

Downer, Kıbrıs’taki son durumu Ban’a iletti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Kıbrıs Özel Temsilcisi Alexander Downer’dan Ada’daki son gelişmelerle ilgili bilgi aldı. New York'a gelen Downer'in, Ban’a, Ada’da müzakerelerin yeniden başlaması yolunda geçtiğimiz...

  • Ege Postası
  • 02.11.2013 - 01:50
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Kıbrıs Özel Temsilcisi Alexander Downer’dan Ada’daki son gelişmelerle ilgili bilgi aldı.

New York'a gelen Downer'in, Ban’a, Ada’da müzakerelerin yeniden başlaması yolunda geçtiğimiz ay BM Genel Kurul’undan (BMGK) bugüne kadar yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdiği açıklandı. Ban, son olarak KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum lider Nikos Anastasiadis ile geçtiğimiz Eylül ayında yapılan BMGK çalışmaları döneminde görüşmüştü.

Ada’da kapsamlı bir çözüm fırsatı elde edebilmenin sınırlı olduğuna işaret eden Ban, müzakerelerin tıkanmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Ban, özel temsilcisinin 4-8 Kasım tarihleri arasında yapacağı görüşmeleri Ada’daki liderlerin iyi değerlendirerek bunu müzakerelerin önündeki tıkanmayı açmak için fırsata dönüştürmelerini istedi.

Ban Ki-mun, Downer’ın yapacağı görüşmelerden sonra, iki liderin ilk defa bir araya gelecekleri tarih konusunda anlaşmalarını da umduğunu ifade ederek müzakerelere zaman kaybetmeden başlanılmasını istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.