Dr. Çamlı'dan 'grev' açıklaması: Koşullar iyileştirilene kadar devam edebilir
İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemelerin TBMM Genel Kurulu’nda geri çekilmesi üzerine Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) 15 Aralık Çarşamba günü Türkiye genelinde aldığı grev kararını Ege Postası'na değerlendirdi. Hekimlerin ve sağlık personelinin çalışma koşulları, özlük hakları ve ekonomik açıdan ciddi sorunlarının bulunduğunu vurgulayan Çamlı, sağlıkçıların özlük haklarının iyileştirilene kadar, eylemlerin büyüyerek devam edeceğinin sinyalini verdi.
- Ege Postası
- 13.12.2021 - 11:02
ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI – TBMM Genel Kurulu’nda sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri içeren ilgili maddelerin geri çekilmesi, tartışmalara yol açtı.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) de söz konusu düzenlemelerin geri çekilmesi üzerine tüm Türkiye’de olmak üzere grev kararı aldı. TTB’den yayınlanan açıklamada 15 Aralık Çarşamba günü grev yapılacağı ve aciller dışında sağlık hizmeti sunulmayacağı belirtildi.
''VERİLEN MÜJDELER GERÇEKLEŞMEDİ''
Konuyla ilgili Ege Postası’na açıklamalarda bulunan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, ‘’Öncelikle bildiğimiz gibi hekimlerin ve sağlık emekçilerinin çok ciddi sorunları var. Gerek çalışma koşulları, gerek özlük hakları gerekse ekonomik durumları pandemi sürecinde özellikle çok daha belirgin bir hale geldi. Pandemi öncesinde de sorunlarımız vardı. Özellikle çalışma koşulları ve ekonomik haklarda ciddi gerilemeler oldu. Buna karşın sürekli vaatler, birtakım ‘Hakkınız ödenemez’ diyerek verilen müjdeler hiç gerçekleşmedi’’ ifadelerini kullandı.
''BÜTÜN SAĞLIK VE MESLEK ÖRGÜTLERİ TEPKİ GÖSTERDİ''
Hekimler ve sağlık personelinin özlük haklarıyla ilgili düzenlemenin geri çekilmesinden TTB’nin aldığı grev kararına giden süreci değerlendiren Çamlı ‘’TTB, ekim ayından itibaren ‘Söz bizim emek bizim’ şeklinde bir eylem kararı başlatmıştı ve son olarak İstanbul’dan Ankara’ya ‘Beyaz Yürüyüş’ ve ‘Beyaz Forum’ gerçekleştirmiş ve bu taleplerin yerine getirilmemesi durumunda eylemlerin büyütülerek devam edeceğini dile getirmişti. Bu bağlamda önce Meclis’te çok da adil olmayan bir zam yasa tasarısı gündeme getirildi, ancak bu hem hekimler arasında, hem de diğer sağlık çalışanları arasında iş barışını bozacak ölçüde adaletsizlikler içeriyordu. Sağlık çalışanlarına hiçbir düzenleme olmadığı gibi üniversite çalışanları, akademisyenler, asistanlar, aile hekimlerine SSK ya da Bağ-Kur’dan emekli hekimlere herhangi bir düzenleme söz konusu değildi. Daha sonra Maliye Bakanlığı, birtakım düzenlemeler yapacağını söyleyerek tasarıyı bütçe görüşmelerinin sonrasına bırakıldığını ifade etti. En son yasa tasarısının çekildiğini öğrendik. Bununla ilgili olarak bütün sağlık ve meslek örgütlerinin tepkisi ortaya çıktı. En son yaptıkları değerlendirmede Çarşamba günü konuya ilişkin bir grev kararı alındı. Bu zamlar, bu ekonomik şartlar ve diğer talepler alınana kadar eylemlerin büyütülerek sürdürülmesi yönüne bir karar aldılar’’ dedi.
Yorum Yazın