Dolar 32,5835
%0.21
Euro 35,0476
%0.21
Altın 2.457,290
%0.89
Bist-100 10.503,00
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Düğünde halay arbedesi: 16 yaralı

Düğünde halay arbedesi: 16 yaralı

İzmir'in Bayındır ilçesinde gelin ve damadın yakınları arasında çıkan kavgada 2'si ağır 16 kişi yaralandı Çok sayıda yaralı var

  • Ege Postası
  • 27.08.2018 - 12:49

İzmir'in Bayındır ilçesinde, bir düğünde kız ve erkek tarafı arasında, çalınan müzik konusunda çıkan anlaşmazlık nedeniyle çıkan, bıçak, sopa ve taşların kullanıldığı kavgada, 2'si ağır, 16 kişi yaralandı.

Bayındır'a 21 kilometre mesafedeki kırsal Kızıloba Mahallesi'nde yaşayan Halim Y., gönlünü kaptırdığı Şanlıurfalı bir genç kızla evlendi. Çift için, dün mahalledeki bir okulun bahçesinde davullu, zurnalı düğün yapıldı. Düğünde, kız ve erkek tarafı arasında, bir gün önceki kına gecesinde çalan halay müzikleri nedeniyle yaşanan gerginlik, tekrar etti. İddiaya göre, gelin tarafının halay çekmek için orkestradan istedikleri müziklerin çalınmaması üzerine damat ve gelinin yakınları arasında tartışma yaşandı. Taraflar bir anda birbirlerine saldırdı. Bıçak, sopa ve taşların kullanıldığı kavgada, diğer davetliler büyük panik yaşadı. 

Kızıloba Mahallesi Muhtarı Mehmet Gelir'in beylik tabancası ile havaya ateş açması ve gelen jandarma ekiplerinin müdahalesi ile kavga yatıştırıldı. Kavga sırasında yaralanan 16 kişi, ambulanslarla Bayındır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada, yaralılardan 14'üne ayakta müdahale edildi. Durumu ağır olan C.C. (32), İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, E.M. (45) ise İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Her iki yaralanın da hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. 

VİDEO KAYITLARI İNCELEMEYE ALINDI

Öte yandan, Bayındır Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, düğün sırasında çekilen video görüntülerini incelemeye aldı. 

Kavgaya karışan şüphelilerin belirlenmesi için yaralıların ve düğüne davetli olarak katılan gelin ile damat tarafından yaklaşık 40 kişinin ifadesine başvurulduğu öğrenildi. 

Jandarma, kavgayla ilgili soruşturma başlattı. (DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.