Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dündar, Dubai’de Bursa’nın enerji kaynaklarını anlattı

Dündar, Dubai’de Bursa’nın enerji kaynaklarını anlattı

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Dubai’de düzenlenen Dubai Global Enerji Forumu’na katılarak, Bursa’nın enerji kaynaklarını anlattı. Dubai’de, önceki gün gerçekleştirilen ve 'Sürdürülebilir Kalkınma İçin...

  • Ege Postası
  • 22.04.2013 - 09:55
Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Dubai’de düzenlenen Dubai Global Enerji Forumu’na katılarak, Bursa’nın enerji kaynaklarını anlattı.

Dubai’de, önceki gün gerçekleştirilen ve 'Sürdürülebilir Kalkınma İçin Temiz Enerji' konularının konuşulduğu Dubai Global Enerji Forumu’na 40 ülkeden temsilciler katıldı. Dubai Yüksek Enerji Konseyi tarafından organize edilen foruma özel davetli olarak katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye’de yerel yönetimlerin enerji alanındaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dündar, yenilenebilir enerji kaynaklarının çoğaltılması adına, Türkiye’de gerek kamu, gerekse özel sektörde yoğun çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Türkiye’nin, son yıllarda nükleer santral çalışmalarından hidroelektrik santrallere, petrol ve doğalgaz rezerv araştırmalarından rüzgar enerjisine kadar, değişik alanlarda eş zamanlı olarak çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Dündar, “Ülkemizde son yıllarda özellikle rüzgar enerjisi ile ilgili yatırım ve çalışmalar artmış durumda. Hükümetimiz de bu alandaki projelere destek veriyor. Artık her ilimiz, kendi enerjisini rüzgardan üretecek altyapıyı oluşturmaya çalışıyor.” dedi.

Bursa’nın da bu anlamda kendi öz kaynaklarını etkin kullanan illerden biri olduğunu belirten Dündar, "Bursa, sosyo-ekonomik bakımdan Türkiye’nin en gelişmiş illerinden biri. Çok önemli jeotermal kaynak rezervlerine de sahip. Bu kaynaklar, tarihte Bitinyalılardan günümüze 2 bin yıldır sağlık amaçlı kullanılıyor. Bunun yanı sıra kentimiz, rüzgar enerjisi konusunda potansiyeli yüksek şehirlerden birisi. Şehrimizin rüzgar potansiyelini kullanmak için Büyükşehir belediyemizin çeşitli girişimleri var. Mudanya ve Gemlik ilçelerimize kurulması planlanan rüzgar enerji santrali ile yıllık ortalama 2,5 milyon kWh elektrik üretimi hedefleniyor.” diye konuştu.

Son yıllarda yenilenebilir enerji kullanımı konusunda, Türkiye’nin büyük bir gelişim gösterdiğini ifade eden Dündar, Bursa olarak, özellikle güneş enerjisi, rüzgar enerjisi ve jeotermal enerji kullanımı konusunda çok önemli çalışmalar yürüttüklerinin altını çizdi.

Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktum, Libya Başbakan Yardımcısı Dr. Awadh Al Barasi, İrlanda eski Başbakanı John Bruto’nun yanı sıra dünya enerji piyasasının önde gelen temsilcilerinin katıldığı forumdaki konuşmasının ardından, Dubai Yüksek Enerji Konseyi Başkanı Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Başkan Mustafa Dündar’a plaket verdi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.