Dolar 33,9989
%-0.18
Euro 38,0498
%0.38
Altın 2.830,590
%0.99
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünya Barış Ve Uyum Koşusu hoşgörü şehri Hatay'dan başladı

Dünya Barış Ve Uyum Koşusu hoşgörü şehri Hatay'dan başladı

Dünya barışı için koşulan uyum koşusu hoşgörü şehri Hatay’ın Erzin ilçesinden başladı. Farklı ülkelerden, çeşitli kültürlere sahip ve farklı dinlere inanan insanları bir araya getiren ve tüm dünya insanlarının barış ve uyum...

  • Ege Postası
  • 01.10.2013 - 11:53
Dünya barışı için koşulan uyum koşusu hoşgörü şehri Hatay’ın Erzin ilçesinden başladı. Farklı ülkelerden, çeşitli kültürlere sahip ve farklı dinlere inanan insanları bir araya getiren ve tüm dünya insanlarının barış ve uyum içinde yaşaması amacıyla düzenlenen ‘Dünya Uyum Ve Barış Koşusu’na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Ellerindeki meşale ile birlikte Hürriyet İlköğretim Okuluna gelen Dünya Barış Ve Uyum Koşusu için tanıtım toplantısı yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Sağıroğlu, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü İdris Kamalak’ın da hazır bulunduğu toplantıda öğrenciler, barış koşucularına büyük ilgi gösterdi. 1987 yılından bu yana dünya çapında 140'ı aşkın ülkede gerçekleştirilen, dostluk, barış ve uyumu destekleyen küresel bir koşu olan Dünya Uyum Koşusu (World Harmony Run) organizasyonunun altı farklı ülkeden 9 üyesi, ellerindeki meşaleyle birlikte hoşgörü şehri Hatay'da barış ve kardeşlik mesajları verdi.

Organizasyonun iki yılda bir yapıldığını söyleyen grubun sözcüsü Sayra Sürücü, ‘’Koşuda elde elden dolaşan bu uyum meşalesi, dünyanın birçok ülkesinde koşu eşliğinde yanıyor. Buradaki amaç farklı ülkelerden, farklı kültürlere sahip, farklı dinlere inanan insanları bir araya getirip öncelikle kendimizden başlayarak, ailemizi, şehrimizi, ülkemizi uyum ve barış içinde yaşanan bir yere dönüştürme fikrini yaymak.’’ ifadelerini kullandı.

ANTAKYA MÜKEMMEL BİR ÖRNEK
Hatay'ın Dünya Uyum Koşusunun vermek istediği mesaj için mükemmel bir yer olduğunun altını çizen Çekoslovakyalı koşucu Ondres Mocny ise “Burası, Türkiye'de gerçekten de özelliği olan bir şehir. İnsanlar çok farklı dinlerden ve kültürlerden geliyor ve hepsi bir arada yaşıyor. Bu yüzden buradayız ve başlangıcı da buradan yapmak istedik. Çünkü buradaki insanlar bizlerin vermek istediği mesajı zaten veriyor. Bu da çok önemli diye düşünüyorum.” dedi. Erzin'den başlayan barış koşusu 6 Ekimde Kapadokya'da sona erecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.