Dolar 32,6610
%0.32
Euro 35,4440
%0.42
Altın 2.509,730
%1.72
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünya çocuklarına Diyarbakır'da coşkulu karşılama

Dünya çocuklarına Diyarbakır'da coşkulu karşılama

Dünyanın 140 ülkesinden 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali için Türkiye’ye gelen öğrenciler, Batman'ın ardından geldikleri Diyarbakır’da büyük coşkuyla karşılandı. 2 otobüsle Diyarbakır'a gelen dünyanın farklı ülkelerinden...

  • Ege Postası
  • 12.06.2013 - 12:53
Dünyanın 140 ülkesinden 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali için Türkiye’ye gelen öğrenciler, Batman'ın ardından geldikleri Diyarbakır’da büyük coşkuyla karşılandı. 2 otobüsle Diyarbakır'a gelen dünyanın farklı ülkelerinden 60 çocuğu Silvan yolu üzerindeki Teknokent'e kalabalık bir grup karşıladı. Öğrenciler Diyarbakırlı öğrencilerle birlikte halaylar çektikten sonra geçen yıl dünyanın farklı ülkelerinden gelen akranlarının diktiği 'Barış Fidanları'nı suladı.

    Diyarbakır Atatürk Stadı'nda bu akşam düzenlenecek Diyarbakır Kültür Şöleni için şehre gelen öğrenciler, sivil toplum örgütü temsilcileri ile idari ve mülki erkan tarafından karşılandı. Öğrenciler Diyarbakır'a geçen yıl şölen için gelen dünya çocuklarının ektiği fidanları suladıktan sonra yeni dünya barışı için yeni fidanlar dikti.

    Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır ile birlikte fidan diken Makedonyalı Fiola, Diyarbakır'da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Mazombikli Maoru ile halay çeken Diyarbakırlı öğrenci Ali Saçma ise ilk kez siyah tenli bir çocuğun elini tuttuğunu dile getirdi. Suriye'den gelen 'Barış Fidanları' bahçesine fidan diken öğrencilerden Raaf ise ülkesinin büyük bir barışı arzuladığını belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.