Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünya kupasının ardından

Dünya kupasının ardından

14 Haziran ile 15 Temmuz arasında futbol tutkunlarını televizyon ekranlarına kilitleyen ve futbola doyuran bir Dünya Kupasını daha geride bıraktık…

  • Ege Postası
  • 16.07.2018 - 10:04

Turnuvada bir çok  takım favori olarak gösterilmişti. Turnuva ağacının sağında ve solunda yer alan takımlar maç öncelerinde kapalı bir kutu idiler. Turnuvanın sol tarafında yer alan Uruguay, Portekiz, Fransa, Arjantin, Brezilya, Meksika, Belçika ve İspanya.  Bu grubun favorileri arasında Brezilya, Fransa, Arjantin ve Uruguay gösteriliyordu. Aradan Fransa sıyrılmasını bildi ve finale kaldı.  Turnuvanın sağ kulvarında ise İspanya, Rusya, Hırvatistan, Danimarka, İsveç, İsviçre, Kolombiya, İngiltere vardı. Bu grupta favori çoktu. Ancak onlarda elendiler. Kimler m? İspanya, Rusya, İngiltere ve İsviçre. Elendiler ve Hırvatistan final yoluna çıktı. 

FİNAL

Rusya’da düzenlenen ve hiçbir aksaklık olmadan dün sona eren FİFA DÜNYA finalinde Fransa ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Maçın başından itibaren favori olarak gösterilen Fransa, turnuvanın ekstrem takımı Hırvatistan’ı 4-2 yenerek şampiyon oldu. Şampiyon ekip Fransa, Dünya Kupası finallerinde üçüncü kez oynarken, ikinci kez de kupayı alarak müzesine götürdü.

EN’LER

2018 FİFA Dünya kupasının gol kralı İngiltere Milli takımının başarılı futbolcusu Harry Kane oldu. Kane kale ağlarını 6 kez havalandırırken, takımı elenmekten kurtulamadı.

Turnuvanın en iyi futbolcusu ise Hırvatistan’ın yıldız futbolcusu Luka Modriç’ti.

En iyi genç oyuncu ise Fransa’nın 19 yaşındaki yıldız adaylarından Kylian Mbappe idi.

2018 FİFA Dünya kupasının finalinin kupa töreninde yaşanan güzellikler ise görülmeye değerdi doğrusu. FİFA Başkanı, Rus lider Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Hırvat lider Kolinda Grabar Kitaroviç’in bir arada oturmaları gözlerden kaçmazken, Fransız lider ile Hırvat liderin samimi anları finale damga vurdu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.