Dolar 34,2560
%0.04
Euro 37,6125
%-0.07
Altın 2.887,380
%0.02
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünya, savaşın anısına Belçika’dan toprak istiyor

Dünya, savaşın anısına Belçika’dan toprak istiyor

Belçika, I.Dünya Savaşı’nın anısına dünyaya toprak göndermeye hazırlanıyor. İngiltere’den Fransa’ya, Yeni Zelanda’dan Hindistan’a birçok ülke gelecek yıl I. Dünya Savaşı’nın başlangıcı anısına Belçika’dan toprak götürerek...

  • Ege Postası
  • 22.04.2013 - 11:59
Belçika, I.Dünya Savaşı’nın anısına dünyaya toprak göndermeye hazırlanıyor. İngiltere’den Fransa’ya, Yeni Zelanda’dan Hindistan’a birçok ülke gelecek yıl I. Dünya Savaşı’nın başlangıcı anısına Belçika’dan toprak götürerek ‘hatıra bahçeleri’ inşa edecek.

28 Temmuz 1914'te başlayan ve 11 Kasım 1918'de sona eren I. Dünya Savaşı’nda Batı Cephesini oluşturan Belçika toprakları kıymete bindi. Gelecek sene başlangıcının üzerinden bir asır geçmiş olacak savaşın anısına birçok ülke Belçika’dan toprak talebinde bulunuyor. İngiltere, Fransa, Yeni Zelanda ve Hindistan’dan sonra Kanada da savaşın geçtiği topraklardan toprak getirttirerek özel hatıra bahçeleri oluşturmak istiyor. Bahçeler, savaşın korkunç yanını canlı tutmak maksadı ile düzenlenecek.

İngiltere ile yapılan anlaşma gereği ‘hatıra bahçesi’ Buckingham Sarayı yanında oluşturulacak. İngiltere’deki hatıra bahçesinin açılışında Belçika ve İngiltere Kraliyet ailesinden üst düzey katılım bekleniyor. Görüşmeler devam eden Fransa’da bahçe başkent Paris’te kurulması planlanıyor. Yeni Zelanda’dan gelen binlerce askerin anısına oluşturulan bahçe için de Belçika’dan toprak gönderilecek.

Belçika’dan çuvallar içinde talep eden ülkelere gönderilecek toprak savaş alanı ve şehitlik mezarlıklarından alınacak

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.