Dolar 34,2588
%0.05
Euro 37,6243
%0.06
Altın 2.880,820
%-0.99
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünyaca ünlü kuklalar Eskişehirlilerle buluştu

Dünyaca ünlü kuklalar Eskişehirlilerle buluştu

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği etkinlikleri kapsamında, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği (UNIMA) Türkiye Milli Merkezi’nin işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Gölge - Kukla Oyunları...

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 13:38
UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği etkinlikleri kapsamında, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği (UNIMA) Türkiye Milli Merkezi’nin işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Gölge - Kukla Oyunları Festivali, ikinci gününde Eskişehirli çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi ile Odunpazarı Belediyesi Kurşunlu Külliye Salonu’nda sunulan beş ayrı gösteride çocuklar, Karagöz’den Keçel’e, İbiş’ten Shinta’ya kadar dünya gölge ve kukla tiyatro sanatının renkli karakterleri ile tanıştı.

Bakü Devlet Kukla Tiyatrosu Sihirli Mücrü (Sihirli Kutu), Tataristan'dan Ekiyet Devlet Kukla Tiyatrosu "Kamir Batir" ve Endonezya'dan da Sena Wangi Kukla Tiyatrosu "Shinta'nın Kaçırılması" isimli gösterileri ile Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde sahne aldı.

Odunpazarı Belediyesi Kültür Merkezi'nde ise Türk Gölge Oyunu ve Kukla sanatından seçkin örnekler Eskişehirli çocuklarla buluştu. ‘Taci Baba’ lakaplı Karagöz ustası Tacettin Diker ‘Kayık’ adlı gölge tiyatrosunu, Açıkgöz Kukla Tiyatrosu da ‘İbiş Yazıcı Oluyor’ isimli kukla oyununu, burada sergiledi.

Bakü Devlet Kukla Tiyatrosu'nun sunduğu Sihirli Mücrü isimli oyun, kilimarası olarak bilinen teknikle oynanıyor ve Azerbaycan halk oyunlarının başkişisi olan Keçel ile Bahar adlı kız arasındaki aşkı sahneye yansıtıyor. Tataristan Ekiyet Devlet Tiyatrosunun Kamir Batir isimli oyunu da, masalsı bir senaryoya sahip. Endonezya'dan da Sena Wangi Kukla Tiyatrosu ise, karısı Shinta ve erkek kardeşi Laksmana ile 14 yıldır sürgünde yaşayan Prens Rama’nın hikayesini konu alıyor. Tacettin Diker Gölge Kukla Tiyatrosu’nun sunduğu ‘Kayık’ adlı oyun, Karagöz ve Hacivat’ın birlikte kayıkçılık yapmaya karar vermeleri ile yaşanan eğlenceli hikayeyi anlatıyor. Açıkgöz Kukla Tiyatrosunun oyununda da, İbiş evine gelen misafirlerle bazı sorunlar yaşar. Daha sonra yazıcı olup para kazanmaya karar verir. Yazıcılık yaparken başından geçen sorunları sahneye yansıtıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.