Dolar 34,2365
%-0.02
Euro 37,6311
%-0.02
Altın 2.885,400
%-0.05
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünyanın en uzun ekolojik resmi dünya çocuk rekorlarına girdi

Dünyanın en uzun ekolojik resmi dünya çocuk rekorlarına girdi

Uludağ Üniversitesi ve Bursa Özel Kültür Okulları öncülüğünde, doğanın korunmasına yönelik yapılan 840 metrelik dünyanın en uzun ekolojik resim çalışması, Guinness’de çocuk kategorisi olmadığı için 'Dünya Çocuk Rekorları'...

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 12:24
Uludağ Üniversitesi ve Bursa Özel Kültür Okulları öncülüğünde, doğanın korunmasına yönelik yapılan 840 metrelik dünyanın en uzun ekolojik resim çalışması, Guinness’de çocuk kategorisi olmadığı için 'Dünya Çocuk Rekorları' kapsamında tescil edildi.

Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığında gerçekleştirilen Dünya Çocuk Rekorları kapsamında; Uludağ Üniversitesi ve Bursa Özel Kültür Okulları öncülüğünde 840 metrelik ‘Dünyanın En Uzun Ekolojik Resim Rekor Denemesi’ gerçekleştirildi. Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen denemede, tabiatın korunmasına dikkat çekmek için yapılan resimler tescil edildi. Dünyanın doğayı anlatan en uzun resim çalışması olan 840 metre uzunluğundaki tek resmi bugün Dünya Çocuk Rekorları kapsamında tescil edildi.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve Özel Bursa Kültür Okulları işbirliği ile gerçekleştirilen, dünyanın doğayı anlatan en uzun resim uygulaması Uludağ Üniversitesi'nde Şubat 2013’de izlenime açılmıştı. Doğal kaynakların tanıtımı ve korunmasını amaçlayan 840 metre uzunluğundaki tek resim çalışması Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'nda çocuklara göre bir alan olmadığından Dünya Çocuk Rekorları kapsamında tescil edildi.

Yeni resim çalışması açılışında konuşan Proje Çalışma Koordinatörü Mehmet Kovacıoğlu, resim çalışmasının dünyada bir ilk olduğunu belirterek, “Bu eğitimin amacı 35 öğretmenler ile bir çok öğrenenciye ulaşarak çevre bilincini oluşturmaktı. Biz öğretmenlerin yaptığı 80 metrelik resim sergisini ile Rektörümüz Kamil Dilek’in startı sonrasında Kültürlü öğrencilerin de desteği ile 840 metreye çıkardık. Şu anda 800 metre ile bir rekor kırdık.” dedi.

Kültür Okulları yöneticisi Orhan Karakoç ise bu teklif kendilerine geldiğinde öğrencileri ile çok heyecanlandıklarını belirterek, “Resmi incelediğinde her deseninde, çizgisinde, renginde ayrı bir mesaj duygu ve düşünce göreceksiniz.” şeklinde konuştu.

Dünya Çocuk Rekorları Projesi yapımcısı Aydın Türkgücü de 2009 yılında uluslararası bir proje olarak başlattıkları bu kategoriyi Guinnes Dünya Rekorlar Kitabı'nda çocuk kategorisi olmadığı için kendi adına tescil ettirdiğini belirtti. Bu zamana kadar 33 rekor tescil ettiklerini anlatan Türkgücü, bunun da 34.’sü olduğunu söyledi. Aydın Türkgücü, Dünya Çocuk Rekorları Projesi'nin aynı zamanda Türkiye’den Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na alternatif çıkığını sözlerine ekledi. Kültür okulları öğrencileri ise doğanın korunmasına yönelik duyarlılık oluşturmak amacıyla çalıştıklarını belirterek, pastel boya ile havyan çiçek ve ağaç resimleri yaptıklarını söyledi.

Yüzlerce çocuğun yaptığı dünyanın en uzun ekolojik resmi, Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki rekor tescil ve hakem heyeti tarafından metre ile yapılan ölçümün ardından tescil edildi.

Pastel boya kullanılarak yapılan dünyanın en uzun resim çalışması, 1 metreye 130 santimetre ebadındaki kraft kağıtlara yapıldıktan sonra birleştirildi. 1 yıl süren çalışmada başta Bursa Özel Kültür Okulları olmak üzere 4 okuldan yüzlerce öğrencinin katkısı bulunuyor.





Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.