Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Durak'tan noel jesti

Durak'tan noel jesti

Karşıyaka Belediyesi’nden ilçe sınırı içinde bulunan Sent Hellen Katolik Kilisesi’ne Noel jesti geldi. Kilise, Noel nedeniyle Karşıyaka Belediyesi tarafından ışıklandırıldı. Belediye Başkanı Cevat Durak’ın bu jesti karşısında duyduğu memnuniyete Kilise Papazı Giuliano Lonatti, Noel ayininde teşekkür ederek dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 25.12.2012 - 12:40

İZMİRKarşıyaka’da 1904 yılından bu yana faaliyette olan Sent Hellen Katolik Kilise’nden gelen talebi büyük bir memnuniyetle yerine getirdiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Karşıyaka’da yaşayan her kültürü aynı sevgi ve hoşgörüyle kucaklıyoruz. Karşıyaka’nın sahip olduğu hoşgörüye belediye olarak aracılık ediyoruz.  Karşıyaka’nın güzelliği de bu anlayışla birlikte gelişiyor. Tüm Karşıyakalılar adına Katolik vatandaşlarımızın Noel’ini kutluyorum“ dedi.
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl ışıklandırılan Katolik Kilisesi, yılın ilk Noel Ayini’ni 24 Aralık’ta yaptı. Düzenlenen ayinde konuşan Kilise Papazı Giuliano Lonatti Karşıyaka’da yaşayan yaklaşık 100 Hıristiyan ailenin üyelerinin ayinlere katıldığını belirterek, “Yıllarca karanlık bir görüntü içinde olan kilisemizin özel ışıklarla aydınlatılması bizim için sürpriz oldu. Bu çalışmayı yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a teşekkür ediyoruz. Dualarımız iyi hizmetlerinin sürmesi için olacak. Barış, adalet ve bereket dolu bir yıl için dua ediyoruz. Dünyamızda bu kavramlar gittikçe zor bulunur olmaya başladı“ diyerek, duygularını dile getirdi.
Ayin için kiliseye gelen Hıristiyanlar ise yeşil kırmızı tonlarda yapılan aydınlatmayı beğendiklerini “Avrupa kentlerindeki gibi olmuş” diyerek dile getirerek, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a teşekkür etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.