Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
EMO, AYM için seferberlik çağrısı yaptı

EMO, AYM için seferberlik çağrısı yaptı

Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Elektrik Piyasası Kanunu değişikliklerinin değerlendirdiği yazımı açıklamasında değişiklerin enerji alanındaki sorunları büyüttüğüne işaret etti. 

  • Ege Postası
  • 19.07.2016 - 15:53

Özellikle kayıp ve kaçak bedellerinin iadesi için dava açan vatandaşlara konunun Anayasa Mahkemesi“ne taşınması için davaların görüldüğü mahkemelere başvuruda bulunma çağırısı yapıldı. EMO'nun yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı. 

"Bu değişiklikle ilk kez fatura ödememelerin aksaması durumunda elektriğin kesilebilmesine ilişkin EPDK'ya yasayla yönetmelik hazırlama yetkisi verilmiştir. Temel bir insan hakkı olan ve kamusal hizmet olarak tanımlanan elektriğin, borç dolayısıyla kesilmesi bu hizmetten yararlanma hakkını yok eder. Vergi borcu bulunan vatandaşın diğer kamu hizmetlerinden faydalanmaya devam ettiği gibi elektrik borcu bulunanların da EMO'nun 4 kişilik bir ailenin asgari yaşam standardını sürdürmek için tüketim miktarı olarak belirlediği aylık 230 kilovatt saat (kWh) sınırına kadar elektrikleri kesilmemelidir. Kayıp ve kaçak bedelleri olmak üzere yurttaşları mağdur eden tarife yapısını ve açılan davalara karşı özel dağıtım şirketlerinin menfaatlerini korumaya odaklanan düzenleme, aynı zamanda nükleer ve kömür santrallarına muafiyetler getirirken, yenilenebilir enerji kaynaklarına da kısıtlamaktadır. Özelleştirme ve piyasalaştırma uygulamaları nedeniyle tahrip edilen enerji alanında yeni sorunlar doğuracak düzenlemeye Anayasayı açık biçimde ihlal eden hükümler eklenmesinden bile kaçınılmamıştır. İade edilen bedellerin bile dava masraflarıyla birlikte faturaya eklenerek yurttaşlardan alınmasına olanak veren bu düzenlemeye karşı kamu yararını korumak için hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. EMO İzmir Şubesi olarak, hizmet binamızın elektrik faturalarına ilişkin açtığımız davada, konunun Anayasa Mahkemesi'ne taşınması için mahkemeye başvuruya yapmaya hazırlanıyoruz. Daha önce çağrımıza uyarak bedel iadesi için dava açan tüm yurttaşlara, bu kez, konunun Anayasa Mahkemesi'ne taşınması için davanın sürdüğü mahkemelere başvur çağrısı yapıyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.