Dolar 34,2217
%0.07
Euro 37,8910
%0.17
Altın 2.923,140
%-0.02
Bist-100 9.013,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ESAFED sağlık eğitim programı 57 İslam ülkesine örnek oldu

ESAFED sağlık eğitim programı 57 İslam ülkesine örnek oldu

Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) 'nun, Birleşmiş Milletler (BM)'den sonra 57 üye ülkesiyle en büyük ikinci uluslararası organizasyon olan İslam İşbirliği Teşkilatı'na bağlı İslam Ülkeleri İstatistik Ekonomik Sosyal Araştırmalar...

  • Ege Postası
  • 30.04.2013 - 09:36
Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) 'nun, Birleşmiş Milletler (BM)'den sonra 57 üye ülkesiyle en büyük ikinci uluslararası organizasyon olan İslam İşbirliği Teşkilatı'na bağlı İslam Ülkeleri İstatistik Ekonomik Sosyal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi (SESRİC) ile ortaklaşa düzenlediği, Yemen Cumhuriyeti'nin en üst düzey sağlık ekibine yönelik eğitim programı örnek seçildi. SESRİC Başkanı Prof. Dr. Savaş Alpay, yaptığı açıklamada, "Bu programı, önümüzdeki ekim ayında Endonezya'nın başkenti Jakarta'da yapılacak sağlık bakanları toplantısında örnek uygulama olarak sunacağız." dedi. Bu sunum, EXPO 2020 adayı İzmir'in "Herkes İçin Sağlık" temasını da ön plana çıkarmasına vesile olacak.

ESAFED ve SESRİC'in ortaklaşa programıyla 10 günlük eğitimlerini tamamlayan Yemen Sağlık Bakanlığı heyeti sertifika aldı. Prof. Dr. Alpay, sertifika töreninde yaptığı konuşmada bu işbirliğinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, 57 İslam ülkesinin tamamında ESAFED ile ortak çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Sağlık alanında güzel hizmetler verebilmek için gerekli çalışmaları yürüttüklerini ve kendilerine özgü yeni bir yöntem uyguladıklarını anlatan Alpay, ihtiyaçları ve kapasiteleri her yıl anketler aracılığıyla tespit ettiklerini vurguladı. Bu anketler neticesinde ihtiyaç duyulan eğitim faaliyetlerini ülkenin uzmanlarını kullanarak yaptıklarını dile getiren Savaş Alpay, "Bugün bu tür faaliyetlerden birini örnek olarak neticelendirmiş olduk. ESAFED'e bu organizasyonda oynadıkları büyük rolden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz." şeklinde konuştu. ESAFED Yönetim Kurulu Üyesi ve Yemen Proje Koordinatörü Dr. Ali İravul da Yemen heyetinin "Sağlık Yönetimi ve Hastane İşletmeciliği Eğitimi" projesi kapsamında İzmir'de aldıkları eğitimden çok memnun kaldığını, Türkiye ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade ettiklerini akardı. ESAFED İcra Kurulu Başkanı Dr. Haluk Özpolat, ESAFED'in henüz iki yıl olmayan kuruluşundan bu yana güzel projelere imza attığını, bu tür çalışmaları SESRIC işbirliğiyle ihtiyaç duyulan diğer Afrika ülkelerinde de devam ettireceklerini açıkladı.

Yemen'in 17 kişilik en üst düzey sağlık ekibinde bulunan, ülkenin en büyük hastanesi Aljumhury Public Hospital Başhekimi ve İdarecisi Dr. Nasr Hamid Ahmed Naef ise, “Türkiye'nin sağlıkta yakaladığı başarıyı hayranlıkla izliyoruz. Bu çalışmaları yakından görmek ve bilgi sahibi olmak için geldik. Çok güzel bilgiler öğreniyoruz. Sağlıkla ilgili bütün çalışmalarımızda Türkiye'yi örnek alıyoruz. Öğreneceğimiz, alacağımız şeylerin hepsini Türkiye'den bekliyoruz.” diyerek, ESAFED'e teşekkür etti.

Program, Özpolat ve Alpay'ın Yemenli başhekimlere sertifikalarını ve öğretim üyelerine teşekkür belgelerini vermesiyle son buldu. Heyet, söz konusu eğitim çerçevesinde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şifa Üniversitesi Bornova Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi, 112 Acil Komuta Merkezi ve aile hekimleri birimlerini yerinde inceledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.