Dolar 34,2706
%0.06
Euro 37,3550
%-0.1
Altın 2.913,530
%-0.13
Bist-100 8.699,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ESHOT, güne silahlı saldırıyla uyandı

ESHOT, güne silahlı saldırıyla uyandı

Buca’da yer alan ESHOT Genel Müdürlüğü, güne şok ve panik ile başladı. Kurumda çalışan bir personelin Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker ile görüşme talebinin reddedilmesi üzerine silahla içeri dalarak binada panik yaşanmasına oldu. Genel Müdürlük binasında yaşanan hareketli saatlerinin ardından emniyet birimlerince olaya müdahale edilmesiyle birlikte, kurum rahat bir nefes alırken, binada yaşanan bu güvenlik zafiyeti ise tartışma konusu oldu.

  • Ege Postası
  • 15.07.2013 - 14:43
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı birimlerden ESHOT’da bu sabah silahlı baskın şoku yaşandı. Kurumda görevli bir çalışanın Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker ile görüşme talebi reddedilince, Eker’in odasına silahla dalarak tehdit ettiği öne sürüldü. Gerçekleşen olay sonrasında binada ve Eker’in odasında büyük panik yaşanırken, silahı ile odaya giren H.A., emniyet birimlerince gözaltına alınarak savcılığa sevk edildi.

TALEBİ REDDEDİLİNCE SİLAHLA İÇERİ DALDI

Sabah saatlerinde sıkıntılarını dile getirmek amacı ile Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker ile görüşme talebinde bulanan H.A.’nın bu isteği reddedilince Eker’in odasına daldığı öğrenildi. Silahı ile birlikte içeriye giren H.A., Eker ile bir süre daha sözlü tartışma yaşadı. Gerçekleşen bu olay üzerine önce Eker’in odasında, sonrasında da büyük panik yaşandı. Emniyet birimlerinin olay yerine gelmesi ile birlikte teslim olan H.A.’nın baskı ve çalışma şartlarının ağırlaşması ile ilgili sıkıntıları dile getirmek amacı ile müdürü ile görüşmek istediği ve talebi reddedilince mecburen bu yola başvurduğunu dile getirdiği öğrenildi.

EKER’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan olayı ve binadaki paniği özetleyen Genel Müdür Yardımcısı Eker ise “Sabah saatlerinde daire başkanlarımız ile toplantı halindeyken, adının H.A. olduğunu öğrendiğim personel silahıyla içeri girdi. Ben de kendisine ne olduğunu ve sıkıntısını sordum. O da, görev yerinin değiştirildiğini ve tekrardan eski görev yerine iadesini istediğini söyledi. Bir süre daha konuştuktan sonra kendisi ikna oldu ve dışarı çıktı. Öğrendiğim kadarı ile, daha sonra dışarı çıkınca da polisler tarafından gözaltına alınmış. Olayın benimle bir alakası yoktur” şeklinde konuştu. Eker' her işyerinde sorunlar olabilir. Ancak samimi bir hak arama şekli değildi. Çalışanlarımdan şikayetçi olmadım. Kendisinden de olmayacağım' dedi. Diğer yandan, olayın ardından emniyet birimlerince gözaltına alınan H.A., sevk edildiği Bozyaka Organize Şube Müdürlüğü’ndeki sağlık kontrolünün ardından savcılığa sevk edildiği belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.