Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ETİK Başkanı İşler: Ülkelerin kültür miraslarına sahip çıkmak görevimiz

ETİK Başkanı İşler: Ülkelerin kültür miraslarına sahip çıkmak görevimiz

İspanya’nın Avila Belediye Başkanı Miguel Nieto ve Tudela Belediye Başkanı Luis Casado’nun da aralarında bulunduğu kafile, 2. Sefarad Mirası Zirvesi için geldikleri İzmir’de temaslarda bulundu. Sefarad Mirası resmî heyeti, toplantı programları...

  • Ege Postası
  • 08.06.2013 - 12:46
İspanya’nın Avila Belediye Başkanı Miguel Nieto ve Tudela Belediye Başkanı Luis Casado’nun da aralarında bulunduğu kafile, 2. Sefarad Mirası Zirvesi için geldikleri İzmir’de temaslarda bulundu. Sefarad Mirası resmî heyeti, toplantı programları dahilinde Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler’i de ziyaret etti. Heyet, turizmcilerle birlikte bölgedeki sefarad mirasını açığa çıkarmak ve turizm alışverişi sağlamak amacıyla ETİK Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı İşler’den destek istedi. Kültürler arası bir köprü olan turizmin, hoşgörü içinde sektörün taleplerini dinlemekle yükümlü olduğunu belirten İşler, heyete ETİK olarak destek sözü verdi.

‘ETİK GÖREVE HAZIR’

Ülkelerin kültür miraslarına turizm camiasının sahip çıkması gerektiğini belirten İşler, turizmcilerin bu anlamda kültürler arası bir bağ olan turizmin barış ve hoşgörü elçileri olduğunu söyledi. Mehmet İşler, şunları kaydetti: “Yaklaşık 500 yıl önce engizisyondan kaçarak, ciddi bir bölümü Osmanlı İmparatorluğu'na sığınan Yahudilerin torunları olan sefaradlar, Konak Belediyesi’nin önderliğinde İzmir’de ağırlanıyor. Kendi geçmişlerini canlı tutmak ve turizm alışverişi sağlamak isteyen sefaradlara, ETİK olarak destek olmaya hazırız. Aynı zamanda bu bizim için de çok önemli bir görevdir, çünkü kültürleri birleştiren önemli unsurlardan biri, ülkelerimizde bulunan tarihî eserleri yaşatmak ve sergilenebilmelerini sağlamaktır.”

Ziyaret sırasında ayrıca ETİK tarafından İspanyol heyete, Osmanlı koleksiyonundan özel işlemeli bir motifin yer aldığı hediye verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.