Dolar 34,2104
%-0.03
Euro 37,5271
%0.14
Altın 2.874,790
%0.18
Bist-100 9.109,00
%-0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Edirne çiftçisinin gözü kulağı meteorolojide

Edirne çiftçisinin gözü kulağı meteorolojide

Yaklaşık bir aydan bu yana sıcak havaların etkili olduğu Edirne'de çiftçi yağmur bekliyor. Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, akşam saatlerinde bölgede lokal yağışların görüldüğünü ancak bunun beklentiyi karşılamadığını...

  • Ege Postası
  • 14.05.2013 - 11:35
Yaklaşık bir aydan bu yana sıcak havaların etkili olduğu Edirne'de çiftçi yağmur bekliyor. Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, akşam saatlerinde bölgede lokal yağışların görüldüğünü ancak bunun beklentiyi karşılamadığını söyledi.

    Gözlerinin sürekli meteorolojide olduğunu vurgulayan Yorulmaz, 14 Mayıs'ın Dünya Çiftçiler Günü olduğunu belirterek "Bugün bizim için anlamlı bir gün. İnşallah Cenab-ı Allah yağmur verir ve bizi bu dertten kurtarır. Tek beklentimiz budur." dedi.

    Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle beklentilerini açıklayan Yorulmaz, "Üretim olmazsa hayat yaşanmaz. Bu anlamda tarımın önemi her geçen yıl daha fazla anlaşılmaktadır. Çünkü dünyanın en ufak bir bölgesindeki kuraklık ve sel felaketi hemen etkisini göstermekte ve fiyatların yükselmesine neden olmaktadır." diye konuştu.

    Dünyanın nüfusu yüzde 1 oranında büyümesine rağmen üretimin artmadığına dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı, "Bu nedenle dünyada tarımın önemi her geçen gün artmaktadır. Bizim bir takım sıkıntılarımız var. Girdi fiyatları artmaktadır. İnsanların üretimlerini kısıtlamaktadır. Çiftçi sıkıntıda. Sebebi girdiği fiyatlarının yükselmesi, mazot ve gübre fiyatlarının artmasıyla çiftçi layıkıyla tarlasına ve ürününe bakamamaktadır. Dolayısıyla hem ülke hem de kendi ekonomisine katkı yapamamaktadır. Bunların önlenmesi için alınacak tedbirler var. Balıkçıya, TIR'cıya, gemiciye nasıl ucuz mazot veriliyorsa bizlere ucuz mazotun verilmesi gerekir. Gübredeki KDV oranından yüzde 18'den yüzde 1'e düşürülmesini istiyoruz. Böyle tedbirler alınırsa çiftçi bir nebze olsun rahatlar ve sıkıntıları azalır. Dünyada fabrika durursa kimseye bir şey olmaz. Ama çiftçi durursa hayat durur. Yaşam durur. Bunun için geleceğin en popüler sektörü tarım olacağına herkesin inanması ve desteklemesi gerekir." açıklamasını yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.