
Efes Meslek Yüksek Okulu geliyor
Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Kemal Abidin Öztürk ile üniversite inşaatını inceledi. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Selçuk’ta açacağı Meslek Yüksek Okulu’nun adının Efes Meslek Yüksek Okulu olma fikri ortaya çıktı
- Ege Postası
- 13.01.2014 - 13:48
Efes’in Selçuk’un sahip olduğu evrensel bir değer olduğunu ifade eden Başkan Ülgür “Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Selçuk’a, Efes isminin de Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Selçuk’ta eğitim verecek meslek yüksekokuluna güç katacağına inanıyorum” dedi. Hızla ilerleyen üniversite inşaatını büyük beğeni ile gezen ve inşaatın Mart ayında tamamlanacağını öğrenen Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Dokuz Eylül Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Kemal Abidin Öztürk ise Selçuk’ta açılacak bölümler ve öğrenci alımı için en kısa zamanda YÖK’e başvuruda bulunacaklarını ifade etti.
Açılacak bölümlerin turizm, restorasyon, sağlıklı şehirleşmeye yönelik eğitim veren bölümler gibi hem Selçuk’u besleyecek hem de Selçuk’tan beslenecek bölümler olması yönünde görüşleri olduğunu belirten Başkan Ülgür bu konu ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere en kısa zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ile bir araya geleceklerini ifade etti.
Üniversitenin Selçuk’a katkıları
Kurulduğu her yerleşkeye sihirli bir değnek gibi dokunan üniversite kurulduğu kentte beyin göçünü tersine çevirmek, nitelikli iş gücü ve iş alanları yaratmak, rekabet gücünü, ekonomik kapasiteyi ve bölgesel çekiciliği arttırmak ve çok önemli kültürel değişimler yaratmak gibi bir etkiye sahiptir.
En başta yurdun dört bir yanından gelecek bir birinden nitelikli üniversite personeli ve üniversite öğrencileri ile kentin yaşam kalitesini yükseltecek olan üniversite; üreteceği yayınlar, düzenleyeceği etkinlikler ve yürüteceği faaliyetlerle kentin entelektüel ve sosyo kültürel düzeyini de yükseltecektir.
Üniversite özellikle yetişmiş insan kaynağı ve bilgi birikimiyle bölgesel kamu kurumlarına, sivil toplum örgütlerine de katkıda bulunabilir.
Bir şehirdeki üniversite varlığı, sanatsal ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesine olumlu katkıda bulunacağı gibi, sosyal ve eğlence mekanları, alışveriş merkezleri gibi ticari girişimlerin yatırım kararlarına da olumlu katkı sağlamaktadır. Üniversitelerin güçlü yanı, üniversitelerin bölgesel entelektüel, siyasi ve sosyal ortamların yanı sıra uluslararası ağlar, fikirler ve aktörlerle de etkileşim içinde olmalarıdır. Dolayısıyla üniversiteler, küreselleşmenin bölgesel ve uluslararası dinamikleri arasında köprü olarak bulundukları bölgenin gelişme sürecine rehberlik de etmektedirler.
Yorum Yazın