Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Efes Sanayi Sitesi yenileniyor

Efes Sanayi Sitesi yenileniyor

İzmir'in Selçuk İlçesi'nde hayata geçirilecek olan Efes Sanayi Sitesi Güzelleştirme Projesi ile Sanayi Sitesi'ne yeni yeşil alan ve çok amaçlı spor alanı ile birlikte modern bir görünüm kazandırılacak. 

  • Ege Postası
  • 07.10.2016 - 15:38

Büyük bölümünü İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve Kalkınma Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilecek olan ve Selçuk Belediyesi tarafından hayata geçecek Efes Sanayi Sitesi Güzelleştirme Projesi esnafa tanıtıldı. Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Cansu Bakıcıol tarafından sunumu yapılan projenin yüzde 75'inin İZKA desteğiyle, yüzde 25'lik kısmı da Selçuk Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla yapılacak. Proje ortakları arasında Selçuk Ticaret Odası da yer alıyor. Proje kapsamında sanayi bölgesinde yer alan bozuk yolların parke taşıyla kaplanacağını belirten Bakıcıol, dükkanların tabela ve numaralarının olduğu her sokak başına yönlendirme levhaları konularak görsel açıdan da ayrı bir güzelliğe kavuşturulacağını söyledi.

Sanayi Sitesi'nde bulunan iki adet yeşil alanın düzenlenmesinin de yapılacağını anlatan Bakıcı, ihale hazırlıklarının tamamlandığı akabinde yer tesliminin yapılacağı proje kapsamında tenis ve voleybol oynanabilecek çok amaçlı bir spor alanı ile tek potalı basket sahası yapılacağını, çevresinde ise yürüyüş yollarının tasarlanacağı bilgisini verdi. Projenin tanıtım toplantısında konuşan AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Belediyesi ve İZKA arasında imzalanan sözleşme ile temelleri atılan projenin iki yılda tamamlanacağını dile getirdi. 1 milyon 221 bin TL'lik projenin Sanayi Sitesi'ndeki su basma ve çamur gibi sorunları ortadan kaldıracağını dile getiren Başkan Bakıcı, "Temennimiz daha sağlıklı, daha uygun ortamlarda esnafımızın işlerini görmesidir. Efes Sanayi Sitesi'nde belediyeye ait toplam 37 dükkan bulunuyor. Bu dükkanlardan 28'inde bulunan esnaf ecrimisil ödüyor. Esnafımızı ecrimisil ödemekten kurtarmak istiyoruz. Bu konuda esnafımızı üzecek hiçbir adımı atmayacağız" diye konuştu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.