Dolar 34,1870
%0.02
Euro 38,0379
%-0.15
Altın 2.907,430
%0.4
Bist-100 9.674,00
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Efsane Başkan'a saygıyla...

Efsane Başkan'a saygıyla...

İzmir’in efsane başkanı merhum Ahmet Priştina’nın adı verilen körfez filosunun yeni arabalı vapuru CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle hizmete girdi. Törende İzmirlilere seslenen CHP Lideri, hükümeti adeta topa tuttu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na “Çankaya’nın tahsilat memuru musun'” sözleriyle seslenen Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da övgü yağdırdı, AK Partili başkanlara İzmir'de kurs görmeleri çağrısı yaptı. Törende Kılıçdaroğlu'ndan o başkanlara çağrı

  • Ege Postası
  • 12.03.2016 - 13:37
ERMAN ŞENTÜRK- HABER SERVİSİ / Üçkuyular Vapur İskelesi’nde gerçekleşen törene CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İl Yönetimi, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve derneklerin temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterdi.
 

 
KILIÇDAROĞLU İZMİR’İ ANKARA VE İSTANBUL’A ÖRNEK GÖSTERDİ
Törende kendisini sloganlar ve alkışlar eşliğinde karşılayan İzmirlilere seslenen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “bir kentli iyi bir ulaşım, temiz bir çevre ister. Elbette ki belediye başkanlarının temel görevleri bunları yerine getirmektir. Eğer Türkiye’de iktidar partisinin bir belediye başkanı var ve ben bir şeyler yapmak işitiyorum diyorsa İzmir’de gelip belediyecilik kursundan geçmesi lazım. İstanbul ve Ankara’da metroyu iki üç katı maliyetle yapıyorlarsa burada kurs almaları gerekir. Bizim belediye başkanlarımız her kuruşun hesabını millete verebilir. Bütün amaçları sağlıklı kente katkı sağlamaktır. İzmir’in aydınlık bir kent olduğunu sadece ben değil, bütün dünya biliyor. İzmir demokrat ve aydın insanların yaşadığı bir kenttir. İzmirli olmak ayrıcağılığını yaratanlar da İzmirlilerdir. İzmir’in birçok sorunu var, elbette aşılacaktır. ÇED konusunun takipçisi olacağız. Kentsel dönüşüm konusu da uzun süre engellendi, ama onlar da yapılacak.  Sabırla azimle çözülemeyecek sorun yoktur” dedi ve merhum Başkan Pirştina’yı andı.


 
BAŞBAKAN ÇANKAYA’NIN TAHSİLAT MEMURU MU'
İzmir’deki mülteci sorununa da değinen ve tespitlerini paylaşan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürüklemeyin dedik. Ortadoğu bataklığı bu memlekete hayır getirmez dedik. Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü Ortadoğu’ya demokrasi götüreceğim diye oralara asla karışmadı. Ama bunlar geldiler Türkiye’yi bataklığa sürükledir. Bugün 2,5 milyonu aşkın göçmen Türkiye’den batıya gitmek istiyor Şu anda bunu pazarlık malzemesi yapıyorlar. Bu para bağlamında pazarlık konusu olamaz. Birisi de parayı almadan gelme diyor. Başbakan sanki kaçak sarayda oturan zat’ın tahsilat memuru… 3 milyar avro verelim diyorlar. Biz de diyoruz ki, 6 milyar avro biz size verelim, hepsi sizde kalsın. Bir insanın hayatı pazarlık konusu olamaz, Avrupa İnsan Hakları Bildirgesi’ne aykırı. Buna “Kayseri pazarlığı” diyorlar. Hiçbir Kayserili bunun altına imza atmaz. Türkiye tampon ülke m? Burası yolgeçen hanı m? Aklınızı başınıza alın… Hadi Suriyelileri anladık, Pakistanlıları, Afganları niye bizim ülkemize gönderiyorsunu? Uçağa bindirir göndeririz diyor. Aynısını burada kaçak sarayda oturan zat da söylüyor. Umarım Türkiye bu badireleri atlatır. Umarız Türkiye bu dramı daha fazla yaşamaz” diyerek hükümete ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yüklendi.


 
“NEYİ DEĞİŞTİRECEKSİNİZ, ÇIKIN HALKA ANLATIN”
Kasım’daki seçimlerin ardından kente ilk ziyaretini gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, konuşmasına yeni anayasa çıkmazına değinerek devam etti ve anayasanın ilk dört maddesini hatırlatarak, “Gelin yeni anayasa yapalım dediler. Kendilerine mektup gönderdik. Bazı şartlarımız olduğunu söyledik. İlk dört madde bizim için asla tartışılamaz. Bunlar bu devleti kuranların iradesidir. Parlamenter sistemi güçlendirecekseniz hay hay masaya oturacağız dedik. Şimdi de baştan oturup yazacağız karışmayın diyorlar. İlk dört maddenin neyini değiştireceksiniz çıkın şu halka anlatın. Bu diledikleri değişikliklerin hiçbirini meclisten geçiremeyecekler. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Demokratik, laik hukuk devleti bizim olmazsa olmazımızdır. Türkiye Cumhuriyeti her bir yurttaşımızın onur belgesidir” diye konuştu.
 


KOCAOĞLU’NDAN ÇED İSYANI
Törene ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da konuşmasında, “12 yıl önce kaybettiğimiz efsane belediye başkanımız Ahmet Priştina anısına, ismini verdiğimiz arabalı vapuru hizmete alıyoruz. Adını verdiğimiz sokaklarda, caddelerde, kültür merkezlerinde isminin yaşamasını sağladık. Amacımız adının nesillerden nesillere yaşamasını sağlamaktı. Denizcilik İşletmeleri’nden yolcu vapurlarını devralan Ahmet Priştina’dır. Körfezde vapur ulaşımını başlatan kendisidir. Körfezde kokuyu gideren, büyük kanal projesini bitiren yine Ahmet Priştina’dır. Körfezin temizlenmesini hedef alarak kentin önüne koyan Ahmet Priştina’dır. Biz hem ulaşımda, hem de körfezdeki çıtayı biraz daha yükselterek yüzülebilir körfez hedefini koyduk. Ulaşımda yaklaşık 450 milyon lira harcayarak, İzmir Körfezi’ndeki ulaşımı çağın ötesine taşımak üzere 15 yeni yolcu vapuru ve 3 adet de feribot aldık. Yüzülebilir körfez hedefimizde tam 3 yıldır, yani 36 aydır ÇED raporunu hala alamadık. Eksik var, evrak eksik diyebilirler. 3 yıldır eksik evrak istenmez. Evrak icat edilmez… Bir defa istenir, tamamlanır, yoksa bir kez daha istenir, sonra karar verilir. Ama bir türlü karar verilemiyor. Tüm yetkililere bir an önce başka hesapları bir yana bırakarak, İzmir Körfezi’nin yüzülebilir hale gelmesi için bir an evvel bu ÇED raporu oyalamasından vazgeçilmesi gerekir. 15-20 günde çok sayıda ÇED raporları verildi. Herkes elini vicdanına koyacak… Yaptığımız bilimsel çalışmaya saygı duyulup izinler verilecek…” dedi.


 
“TÜRKİYE’DE VE DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK”
Belediyenin İzmir ulaşımını geliştirmek adına yaptığı yatırımları ve projeleri özetleyen Aziz Kocaoğlu, “2019 yılına kadar Narlıdere ve Buca’da iki yeni metro projemizin temelini atmak ve çalışmalarımıza başlamak istiyoruz. Biz İzmir’i yerelde kalkındırmak üzere yol çıktık. Belirlediğimiz projelerin hemen hemen hepsini gerçekleştirdik. İzmir fuarlar ve kongrelere kenti olacaktır. Bu İzmir’in hedefidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünyaya örnek bir fuar alanını, 400 milyon lira harcayarak, son kuruşuna kadar belediye kaynakları ile fuar yapan Türkiye’de ve dünyadaki tek belediyedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm gücümüzle, yoktan var ederek, engelleri aşarak, bu kenti kalkındırdık, kalkındırmaya da devam ediyoruz. Bunu uluslararası kuruluşlar söylüyor. İzmir’de sanayiden tarıma, ticaretten lojistik sektörüne, hizmet sektöründen turizme kadar kalkınma hamlesi yürütüyoruz. Bunun lokomotifi Büyükşehir Belediyesi’dir. İzmir Büyükşehir Belediyesi projeleri ve yatırımları ile rol model olmuştur. Birçok belediye bizi örnek almaktadır. Aklı ve bilimi rehber alarak yolumuza devam ediyoruz. İzmir demokrasinin ve aydınlığın şehri olarak yaşamına ilelebet devam edecektir” diyerek konuşmasına son verdi.


 
LEVENT PRİŞTİNA’DAN İZMİR HALKINA TEŞEKKÜR
Priştina ailesi adına teşekkürlerini sunan Buca Belediye Başkanı Levent Priştina, “Babamın hikayesi Balkanlardan göçmüş, yerleştiği kente ilk günden bu yana sahip çıkmış, yaşadığı şehre duyarlı, kent ve kentliye dönük çalışmalarla mutlu olan, sol gelenekten gelen bir adamın hikayesiydi. Onu bu başarıya götüren asıl kahraman, çağdaş, demokratik İzmirliler olmuştu. Her siyasetçi yaptığı hizmetlerle böyle anılsın, kalplerde böyle yer bulsun istiyoruz. Onun İzmir sevdasını kuvvetlendiren körfez aşkıydı. Bugün ne mutlu ki, adını taşıyan sokaklar, caddeler, bulvarlar var ama biz bu gemiye baktıkça her zaman onu hatırlıyor olacağız. İsmini ölümsüzleştiren Sayın Kocaoğlu’na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı ve desteğini hep hissettik. Ağladığımızda bize her zaman mendil uzatan, Ahmet Priştina efsanesinin mimarı olan İzmirlilere teşekkür ediyorum” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.