Dolar 34,2753
%0.1
Euro 37,6484
%0.05
Altın 2.919,010
%-0.09
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege Bölgesi’nin 1 Kasım raporu: Hangi ilden kimler vekil oldu'

Ege Bölgesi’nin 1 Kasım raporu: Hangi ilden kimler vekil oldu'

1 Kasım seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Ege Bölgesi’nden Ankara’ya gidecek isimler belli oldu. Ege Bölgesi’nin 1 Kasım raporu: Hangi ilden

  • Ege Postası
  • 02.11.2015 - 09:41
AYDIN’DA TEK KAZANAN AK PARTİ 
Aydın’daki seçim sonuçlarına göre 7 Haziran'da 2 milletvekilini meclise gönderen AK Parti, vekil sayısını 3'e çıkardı. CHP'nin vekil sayısı 4'den 3'e düşerken, MHP 1 milletvekilini korudu.
 
Aydın'da AK Parti'den Mehmet Erdem, Abdurahman Öz, Mustafa Savaş, CHP'den Bülent Tezcan, Metin Lütfi Baydar, Hüseyin Yıldız, MHP'den Deniz Depboylu milletvekili seçildi.

MANİSA’DA VEKİL DAĞILIMI
Manisa'da kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti 4, CHP 3, MHP 2 milletvekili kazandı.
 
Manisa'yı mecliste, Ak Parti'den Selçuk Özdağ, Recai Berber, Uğur Aydemir ve Murat Baybatur temsil edecek.
 
CHP'de ise Özgür Özel, Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer milletvekili olmaya hak kazandı. MHP'den ise Erkan Akçay ve Osman Oktay milletvekili seçildi.

DENİZLİ’DE ZEYBEKLİ KUTLAMA 
Denizli’de Ak Parti 4, CHP 2 ve MHP 1 milletvekilliği kazandı.
 
Ak Parti'den Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan, CHP'den Kazım Arslan ve Melike Basmacı ile MHP'den Emin Haluk Ayhan milletvekilli seçildi.
 
ZEYBEK OYNADILAR
Sonuçlarının açıklanmasının ardından AK Parti İl Başkanlığı'nda büyük sevinç yaşanırken, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve partililer Delikliçınar Meydanı'nda  zeybek oynadı.
 
Zeybekçi yaptığı konuşmada, "Allah'a hamdolsun. Bu bir Denizli zaferidir. Allah'a şükrediyoruz. Muhteşem Denizlimiz'e, kocaman bir teşekkür ediyoruz. Çok çalıştık. Çok koşturduk. Denizli'nin gururu AK Partili kardeşlerimdir, hanım kardeşlerim, gençlerimizdir. Bu zafer hepimizindir. Ne demişti Cumhurbaşkanımız, dik duracağız ama diklenmeyeceğiz. Bu zafer milletin zaferidir. 1946'da başlayan demokrasi zaferi, 1950'de bu milet, 'Yeter söz milletindir' dedi. O günden bugüne Allah'ın izniyle yeter söz de karar da milletindir. 1 milyon Denizli'yi, 80 milyon Türkiye'yi kucaklayacağız Allah'ın izniyle" dedi.

MUĞLA’DA CHP LİDER 
Muğla’da sandıklardan 7 Haziran genel seçimlerinde olduğu gibi CHP 3, AK Parti 2, MHP 1 milletvekili çıkardı.
 
Bugün yapılan seçim sonunda AK Parti'de işadamı Hasan Özyer, AK Parti Muğla eski İl Başkanı Nihat Öztürk; CHP'de Avukat Akın Üstündağ, kontenjan adayı emekli savcı Ömer Süha Aldan, milletvekili Nurettin Demir; MHP'de ise İzmir eski Vali Yardımcısı Mehmet Erdoğan milletvekili seçildi.


AFYON’DA EROĞLU ZAFERİ
Afyonkarahisar’da 5 milletvekilliğinin dağılımı 12 Haziran 2011 ve 7 Haziran 2015 seçimlerinde olduğu gibi AK Parti 3, MHP 1 ve CHP 1 olarak gerçekleşti.
 
Seçim sonuçlarına göre Afyonkarahisar'da AK Parti adayları Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal, MHP adayı Mehmet Parsak ve CHP adayı Burcu Köksal milletvekili seçildi.

BALIKESİR’DE VEKİL DAĞILIMI 
Balıkesir’de erken seçimin kazananı, ülke genelinde olduğu gibi AK Parti oldu. AK Parti 4, CHP 3, MHP 1 milletvekili çıkardı.
 
Ak Parti'den Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan, CHP'den Mehmet Tüm, Ahmet Akın, Namık Havutça, MHP'den İsmail Ok milletvekilliğine hak kazandı.

UŞAK’TA MHP GERİ VERDİ 
Uşak’taki seçim sonuçlarına göre AK Parti 2, CHP ise 1 milletvekili çıkardı. MHP 16 yıl sonra Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz'la aldığı vekilliği, 5 ay sonra Ak Parti'ye geri verdi.
 
Ak Parti'den Alim Tunç Mehmet Altay, CHP'den Özkan Yalım milletvekili oldu.

KÜTAHYA’DA TULUM! 
Kütahya’da AK Parti, 4 milletvekili çıkardı.  AK Parti'den Mustafa Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ve Ahmet Tan milletvekili seçildi. (dha)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.