Dolar 34,2308
%0.26
Euro 37,7918
%0.05
Altın 2.933,330
%0.6
Bist-100 8.898,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege ve Dokuz Eylül rektörlerini endişelendiren gelişme

Ege ve Dokuz Eylül rektörlerini endişelendiren gelişme

İzmir’deki Bornova ve İnciraltı yurtlarının haremlik-selamlık olarak ayrılması kararına ilişkin üniversitelerin rektörleri bir dilekçe hazırlayarak endişelerini dile getirdi

  • Ege Postası
  • 01.09.2013 - 10:12
İZMİR - KYK Genel Müdürlüğü İzmir Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Bornova ve İnciraltı yurtlarında yapılması düşünülen değişiklik sonucunda, İnciraltı’ndaki kadın öğrencilerin Bornova’ya, Bornova’daki erkek öğrencilerin de İnciraltı’na taşınması söz konusu. asistanhekim.org sitesindeki habere göre, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi yurtlarının haremlik-selamlık olacak şekilde birbirinden ayrılmasına ilişkin üniversitelerin rektörleri bir dilekçe hazırlayarak endişelerini dile getirdi. Dilekçede, “Bu durumda söz konusu düzenleme ile çoğu tıp fakültesi öğrencisi olan gençler için sürdürülmesi çok güç ve ciddi olumsuzluklarla sonuçlanabilecek bir süreç başlatılmış olacaktır” denildi.



Tıp fakültesi öğrencilerinin çok erken saatlerde hastane pratiklerine katılma, geç saatlere kadar hastanede kalmak gibi ancak hastanelere yakın ikamet ederlerse başarabilecekleri ödevleri/sorumlulukları olduğunun hatırlatıldığı dilekçede, “Bu tip olumsuzlukların yaşanmaması için bu değişikliğe ilişkin planlamanın yeniden değerlendirilmesi veya öğrenciler açısından uygun koşulların oluşturulması” istendi. Dilekçe, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne ve KYK Genel Müdürlüğü İzmir Bölge Müdürlüğü’ne gönderildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.