Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege’de deprem gerginliği

Ege’de deprem gerginliği

İzmir'in Seferihisar açıkları ve Bodrum'daki sarsıntıların ardından, Fethiye ve Datça da depremlerle sallanırken, deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, son günlerdeki gelişmeleri değerlendirdi, Ege'nin Girit'ten Midilli'ye kadar gerginlik içinde olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 03.05.2014 - 12:04
İZMİR- Kuşadası Körfezi, Seferihisar açıklarında önceki gün akşam saatlerinde 4.0 büyüklüğünde deprem oldu. Aynı akşam Muğla'nın Bodrum İlçesi’ndeki 4.0 büyüklüğündeki depremin ardından daha küçük olan 69 sarsıntı meydana geldi. Bodrum adeta beşik gibi sallandı. Bugün de Fethiye'den deprem haberi geldi. Fethiye 4,1 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgilere göre  Yakaköy - Datça'da  3.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 Bu depremler ne anlama geliyo? Depremler birbirini tetikler m? Daha büyük depremler yaşanacak m? İşte bunların hepsinin cevabını Prof. Dr. Ahmet Ercan verdi.
 
İşte deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın açıklamaları:   
"Bodrum'da bir deprem fırtınası 4 aydır devam ediyor. Bu deprem fırtınasının olduğu kırık, yaşlı bir kırık. Kuzeydoğu İslamköy'e doğru gidiyor. Deprem fırtınasının illa bir depremle sonuçlanması beklenmez. Ancak üretebileceği en büyük deprem de 4 - 4.5 en fazla 6.2 olur. Ama illa bir deprem yapması beklenmez. Burası bir gerginliğin olduğunu gösteriyor. Gerildiğini gösteriyor. Asıl büyük depremler yaratan doğu batı kırıklarıdır. Onlarda bir gerilim gözükmüyor, dingin gözüküyor şu anda iyi...  

6.2 'lik deprem olsa bile Bodrum’un yer yapısı uygun olması nedeniyle Bodrum’da çok büyük etki yaratmaz.
 
DEPREM BEKLEMİYORUM
Fethiye'deki depremin ana nedeni güneydeki Afrika ana kırığın Güney Ege yayı boyunca hem Ege’yi hem Batı Anadolu’ya katılması. Fethiye'de büyük bir deprem beklemiyorum. Ama Ege geriliyor. Ege Girit’ten Midilli’ye kadar bir gerginlik içinde
(Hürriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.