Dolar 34,1365
%0.11
Euro 37,9778
%-0.3
Altın 2.882,960
%0.28
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Egemen Bağış: Bunu yaşatanlara haddini bildirecek kadar güçlüyüz

Egemen Bağış: Bunu yaşatanlara haddini bildirecek kadar güçlüyüz

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Reyhanlı’daki saldırıları değerlendirerek, “Türk milleti acısını sineye çekip, kendisine bunu yaşatanlara haddini bildirecek kadar güçlüdür.” dedi. Suriye’de yaşanan katliamlara da değinen...

  • Ege Postası
  • 12.05.2013 - 16:35
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Reyhanlı’daki saldırıları değerlendirerek, “Türk milleti acısını sineye çekip, kendisine bunu yaşatanlara haddini bildirecek kadar güçlüdür.” dedi. Suriye’de yaşanan katliamlara da değinen Bağış, Beşşar Esed’e hitaben, “Oğlunun kulağını da çek, ipini de sen çek. Belki evladının acısı yüreğini dağlar ama onlarca yeni evlat kazanırsın, milyonlarca evladın hayır duasını kazanırsın.” diye konuştu.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Fatih’te ‘Politik-A Gençlik ve Siyaset Derneği’ açılışına katıldı. Egemen Bağış burada yaptığı konuşmada gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sözlerine Hatay Reyhanlı’daki saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet yakınların da başsağlığı dileyerek başlayan Egemen Bağış, Reyhanlı’da patlayan iki bombanın Türkiye’nin huzuruna, kalkınmasına, kardeşlik dokusuna ve bölgesine ilham kaynağı olan reformlarına atıldığını söyledi. Bağış, ‘Ama bizim azmimizi, bizim kardeşliğimizi, bizim inancımızı, bizim birlikteliğimizi, bizim inancımızı hiçbir şekilde zedeleyemez.” şeklinde konuştu.

Anneler Günü dolayısıyla bütün annelerin anneler gününü kutlayan Bağış, “Ne yazık ki anne sevgisinden nasibini alamamış olanların, canilerin, Reyhanlı’da anneleri de hedef alan ve birçok anneyi ağlatan bu saldırıları hepimizi çok üzdü. Adeta anneler gününü bizler için matem gününe döndürdü. Elbette yasımızı, acımızı saklayacak değiliz. Ama o zalimler, o caniler şunu iyi biliyor; Türk milleti acısını sineye çekip, kendisine bunu yaşatanlara haddini bildirecek kadar güçlüdür. Bizim gücümüz, bizim milletimiz dayanışma içerisinde bu güne kadar çok büyük acıları geride bırakmıştır. Allah’ın izniyle bunla mücadelemiz sürüyor. Devletin ilgili bütün bakanları görevinin başında Reyhanlı’dadır. Herkes şundan emin olsun, biz devlet olma geleneği bin yılı aşmış bir milletiz ve devlet olmanın gereğini iyi biliriz.” ifadelerini kullandı.

‘OĞLUNUN KULAĞINI DA ÇEK, İPİNİ DE SEN ÇEK’

Beşşar Esed’in annesi Enise Makhluf’a seslenen Egemen Bağış, “Hiçbir anne bir zalim doğurmak istemez. Hiçbir anne kendi insanını katleden, kendi şehirlerini bombalayan, günde ortalama 100-150 vatandaşını öldürten bir caninin annesi olmak istemez. Sayın Enise Makhluf, kendisi bile basından takip ettiğimiz kadarıyla ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Kendisi bile yakın çevresine, ‘Oğlumun sonu Kaddafi’ninkinden bile beter olacak’ demekteymiş. Ama sayın Makhluf, oğlunun kulağını da çek, ipini de sen çek. Belki evladının acısı yüreğini dağlar ama onlarca yeni evlat kazanırsın, milyonlarca evladın hayır duasını kazanırsın.” dedi.

‘SURİYE’DE YAŞANANLARA SESSİZ KALMA LÜKSÜMÜZ YOK’

Dünya devletlerine seslenen Egemen Bağış, şunları söyledi: “Kullandıkları silah kimyasal olsa ne fark eder konvansiyonel olsa ne fark eder. Günde 100-150 insan ölüyor Suriye’de. Anneler ağlıyor ve Suriye’deki elli kanlı rejim, kendi insanına çok büyük zulüm yaşatıyor. Dünyanın buna seyirci kalma lüksü yoktur. Ne Amerika’nın ne Rusya’nın, ne Fransa’nın ne Cezayir’in, ne Katar’ın ne Türkiye’nin hiçbir ülkenin buna sessiz kalma lüksü yoktur. Hep beraber Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyelerine gerekli baskıyı yapıp bu eli kanlı diktatörün biran evvel milletini rahat bırakmasını, katliamlarına son vermesini sağlamak zorundayız.”

Egemen Bağış, konuşmasının ardından açılışı yapılan dernek binasını gezdi. Hazırlanan yiyecek ve içeceklerden kendi eliyle davetlilere ve gazetecilere ikramda bulunan Bakan Bağış, daha sonra dernekten ayrıldı.





Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.