Dolar 34,2649
%0.07
Euro 37,6455
%0.12
Altın 2.907,650
%-0.07
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eğitim-Bir-Sen’in çabası sonuç verdi

Eğitim-Bir-Sen’in çabası sonuç verdi

Eğitim-Bir-Sen’in öncülük ettiği girişimler neticesinde üniversitelerin ikinci öğretiminde görev alan idari personele mesai saatleri haricinde yaptıkları fazla çalışmalar için ücret ödenmesine yeniden imkan veren yasal düzenleme gerçekleştirildi.Bugünkü...

  • Ege Postası
  • 29.05.2013 - 12:19
Eğitim-Bir-Sen’in öncülük ettiği girişimler neticesinde üniversitelerin ikinci öğretiminde görev alan idari personele mesai saatleri haricinde yaptıkları fazla çalışmalar için ücret ödenmesine yeniden imkan veren yasal düzenleme gerçekleştirildi.

Bugünkü 28661 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 6486 Sayılı Kanun’la yükseköğretim kurumlarının ikinci öğretim yapan birimlerinde görevli öğretim elemanları ile idari personele yasal çalışma saati bitiminden sonra fiilen yaptıkları fazla çalışma süreleri için saat ücreti ödeneceği hüküm altına alındı. Yapılacak fazla çalışmanın aylık saati ile ödenecek ücretin miktarı, Yükseköğretim Kurulu’nun görüşü, Milli Eğitim Bakanlığı’nın teklifi üzerine bütçe kanunu ile belirlenen saat başı fazla çalışma ücretinin üç katını aşmayacak şekilde Bakanlar Kurulu tarafından bilahare belirlenecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.