Dolar 34,2441
%0.06
Euro 37,6082
%0.35
Altın 2.876,320
%0.23
Bist-100 9.132,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eğitim-Sen üyeleri bakanlık önünde eylem yaptı

Eğitim-Sen üyeleri bakanlık önünde eylem yaptı

Başkent’te Eğitim-Sen üyesi bir grup, zorunlu din derslerinin kaldırılması ve Anadilde eğitim hakkı için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde eylem gerçekleştirdi.     Bakanlık önünde toplanan grup adına konuşmayı...

  • Ege Postası
  • 16.09.2013 - 17:59
Başkent’te Eğitim-Sen üyesi bir grup, zorunlu din derslerinin kaldırılması ve Anadilde eğitim hakkı için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde eylem gerçekleştirdi.

    Bakanlık önünde toplanan grup adına konuşmayı Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız yaptı. Yıldız, 2013-2014 eğitim öğretim yılının yıllardır çözüm bekleyen sorunlarla birlikte başladığını savundu. Yıldız, “Eğitim sistemi okul öncesinden yükseköğretime kadar, iktidar partisinin siyasal ideolojik çizgisine uygun olarak biçimlendirildiği bir dönemde eğitimde yaşanan ve giderek artan sorunlara kalıcı çözümler üretilememiştir.” dedi.

    Tüm inançlar karşısında tarafsız olunması gerektiğini belirten Yıldız, zorunlu ve seçmeli din dersinin kaldırılması gerektiğini belirtti. Temel bir insan hakkı olan anadilde eğitim hakkının önündeki engellerin de kaldırılması gerektiğini ifade etti.

    Eylem sırasında, 'Eğitim haktır engellenemez', 'Zorunlu din dersine hayır' dövizleri taşıdı.

    Açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.