Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ekrem Oran'dan ılıca'yı uçuracak proje

Ekrem Oran'dan ılıca'yı uçuracak proje

CHP Çeşme Belediye Başkan Aday Adayı M. Ekrem Oran, Çeşme’nin planlı ve çevreci gelişimine dair önemli projelerini kamuoyuyla paylaşıyor.

  • Ege Postası
  • 20.09.2013 - 17:38
İZMİR - Çeşme on yıllardır süren planlı adımlarla doğru şekilde büyümesini sürdürüyor. Çeşme Marina, Alaçatı, Dalyan, Çiftlikköy hızlı adımlarla dünyaya ismini duyururken, Bütünşehir yasası sonrası mahalle statüsü kazanarak Çeşme Belediyesi hizmet sınırları alanına giren Ovacık, Germiyan, Ildırı köyleri de önümüzdeki dönemde hızla gelişerek Türkiye turizmine büyük katkılar sağlayacak.

Öte yandan Çeşme’nin tanınmasında en eski, en etkili bölgelerden biri olan Ilıca ve Yıldızburnu’nun 1950’li yıllardaki renkli günlerine geri dönmesi için de atağa kalkması gerekiyor.

Yeni Betonlaşma Olmayacak
Bu çerçevede 2005 yılında, Reci’s, Peximet Café, la cigale gibi muhteşem konseptlerin yaratıcısı Joe Kohen, mimar Hakan Helvacıoğlu, o dönem Çeşme Belediyesi Meclis Üyesi olan Levent Veryeri ve Ekrem Oran, Yıldızburnu için bir araya gelerek olağanüstü bir proje ortaya koymuşlar.
Yeni bir betonlaşmaya yol açmayacak olan bu proje mevcut dolgu alanı kullanılarak ve deniz içine çakılacak ahşap kazıklar üzerine konumlandırılarak, Yıldızburnu sahilinde vatandaşların mülkiyet haklarına müdahele etmediği gibi, proje gerçekleştirildiğinde sahip oldukları taşınmazlar da önemli ölçüde değer kazanacak..

1950’li Yıllarda var olan Seyir Terasları Yeniden Yapılacak
Bazı sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği proje yarışmalarında benzerlerine rastladıktan sonra projeyi hatırlatmak istediğini belirten Çeşme Belediye Meclis Üyesi ve 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Çeşme Belediye Başkan Aday Adayı olan Ekrem Oran, Ilıca’nın kalbinin attığı Yıldızburnu’nda 1950’li yıllarda var olan ahşap seyir teraslarını yeniden yapacaklarını belirterek; “Yıldızburnu, Çeşme hatta dünya için muhteşem bir doğa parçası, bu proje ile Yıldızburnu’nu, dolayısıyla Ilıca’yı eski parlak günlerine kavuşturmayı hedefliyoruz. 2005 yılında bu projeyi Başkan Faik Tütüncüoğlu’na sunduğumuzda çok beğendi ve destek verdi. Fakat sahil boyunca yapılan sahil dolgusu sonucu yetki sahibi olan Milli Emlak’tan proje için izin çıkmayınca, Faik bey ile çok çaba sarfetmemize rağmen gerçekleştirememiştik. Oysa bugün görüyoruz ki bu proje Yıldızburnu’nda acilen hayata geçirilmeli “dedi.
Yapılması planlanan projenin mevcut balıkçı barınağını ve resmen faaliyete geçtiği 1985 yılından bugüne Türkiye’nin en eski ve en başarılı yelken kulüplerinden biri olan Çeşme Yelken İhtisas Kulübü’nü etkilemeyeceğini belirten Ekrem Oran; “Tamamı tahta kazıklar üzerine oturtulan, konser alanları, seyir terasları, hediyelik çarşısı, cafe, retoranları ve termal banyosu ile Ilıca’yı eski günlerine döndürecek bu projeyi mutlaka hayata geçireceğiz” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.