Dolar 34,2691
%0.09
Euro 37,6687
%0.1
Altın 2.914,590
%-0.24
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
El Hatib'ten Nasrallah'a 'Suriye'den tüm askerlerini çek' çağrısı

El Hatib'ten Nasrallah'a "Suriye'den tüm askerlerini çek" çağrısı

Suriye Muhalefeti ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu Başkanı Muaz el Hatib, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'tan Suriye içindeki tüm savaşçılarını çekmesini istedi. El Hatib, Nasrallah'a bölgede mezhepsel bir çatışma olmaması için tüm...

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 13:01
Suriye Muhalefeti ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu Başkanı Muaz el Hatib, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'tan Suriye içindeki tüm savaşçılarını çekmesini istedi. El Hatib, Nasrallah'a bölgede mezhepsel bir çatışma olmaması için tüm savaşçılarını Suriye'den çek çağrısında bulundu.

Muaz el Hatib sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından Hizbullah lideri Nasrallah'a açık mektup yazdı. El Hatib, Hizbullah'ın Suriye'deki müdahalesi ile ilgili yazdığı mesajında bölgenin kimsenin kurtulamayacağı ve onlarca yıl sürecek bir mezhepsel çatışmanın içine sürüklendiği uyarısında bulundu.

Kendisinin savaş istemediğini ve savaşı bir acziyet olarak gördüğünü ifade eden El Hatib, "Ben fertler ve toplumlar arasındaki sorunları halletme yolunun konuşmak olduğuna inanıyorum. Kibir sebebiyle nice imparatorluklar yıkıldı" dedi.

"Sünniler ve Şiiler arasında bin yıldan fazla süredir süren çekişme yetmedi mi'" diye soran El Hatib, mezhepsel dar zihniyeti gömme çağrısında bulundu.

İsrail - Hizbullah savaşında, aralarındaki tüm ihtilaflara rağmen, Suriyeliler olarak kendilerine evlerini ve yüreklerini açtıklarını hatırlatan El Hatib,"Hizbullah'ın Suriye'ye müdahalesi birçok sorun oluşturdu. Ben sizden çocuklarımızın kanının döküldüğü bu durumda olumlu siyasi ve toplumsal bir tavır bekliyordum." değerlendirmesinde bulundu.

"Yönetimin halkımızı uçaklarla ve Scud füzeleri ile bombalaması, binlerce kadınımızın tecavüze uğraması, yüzlerce çocuğumuzun öldürülmesi sizi memnun ediyor mu'" siteminde bulunan El Hatib, tüm İslam aleminin Sünni - Şii çatışması içine çekildiğini söyledi.

El Hatib son olarak Hizbullah lideri Nasrallah'a,"Herkesin güvenliği için sizden Hizbullah güçlerini Suriye'nin tamamından çekmenizi istiyorum." çağrısında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.