Dolar 34,2323
%-0.03
Euro 37,6226
%-0.04
Altın 2.887,080
%0.01
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Elbistan çevre duyarlılığı için yürüdü

Elbistan çevre duyarlılığı için yürüdü

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında çevre kirliliği ve çevrenin korunmasının önemine dikkat çekmek amacıyla yürüyüş ve bisiklet turu düzenlendi. 7’den 70’e birçok vatandaşın katıldığı...

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 16:13
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında çevre kirliliği ve çevrenin korunmasının önemine dikkat çekmek amacıyla yürüyüş ve bisiklet turu düzenlendi. 7’den 70’e birçok vatandaşın katıldığı etkinlik, Pınarbaşı’nda yerlere atılan çöp ve kağıtların toplanması ile son buldu.

Elbistan Kaymakamlığı, Elbistan Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çevrenin önemine dikkat çekmek amacıyla öğrencilerin katılımı ile kortej yürüyüşü düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünden başlayan yürüyüşe İlçe Kaymakamı Metin Maytalman, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Saim Ata, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş öncesinde bisiklet turu da gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’ndan hareket eden kortej ise Pınarbaşı Mesire alanına kadar yürüdü. Yürüyüş sonrasında katılımcılara Elbistan Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Yürüyüşe katılan İlçe Kaymakamı Metin Maytalman ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Saim Ata olmak üzere öğrenciler, dağıtılan çöp poşetleri ve eldivenlerle mesire alanında yere atılan çöp ve kağıtları topladıktan sonra çöp arabasına doldurdu. Organize sonrasında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Saim Ata, “Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bugün Elbistan ilçemizde böyle bir program düzenlemiş bulunmaktayız. Programın düzenlenmesinde katkısı bulunan Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Çevre, insanların diğer canlılarla birlikte yaşadığı ve sürekli olarak birbirleriyle etkileşip iletişim içinde bulundukları ve birbirlerine tesir ettikleri ortamdır” dedi.
Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman da; bütün bireylerin çevreye karşı duyarlı olmasının gerekliliğine dikkat çekti. Çevre dostu ürünlerin kullanımının yaygınlaştırılmasının önemine vurgu yapan Kaymakam Maytalman; “Bu tür programların bir amacı var. Farkındalık yaratmak, bu tür önemli sorunları kamuoyunun gündemine taşımak. Sanayi devriminden itibaren son 300 yıldan beri çok müthiş bir ilerleme olmuş, bu da insanların konforunu arttırmış. Fakat bu konforun bir bedeli var. Bunun karşılığında çevresel kaynaklar kirletilmiş ve aşırı sömürülmüştür. Bu tür etkinliklerin amacı çevresel felaketlere karşı dikkat çekmektir. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’müzle ilçemizde böyle bir program yaptık. Yürüdük. Genç nesillere çevre bilinci kazandırmak ve onların davranışlarını değiştirmek amacıyla çöp topladık” diye konuştu.
Program daha sonra toplanan ve poşetlere doldurulan çöplerin, çöp kamyonuna teslimi ile sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.