Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emekçilerden o yasaya karşı ortak tepki

Emekçilerden o yasaya karşı ortak tepki

TBMM’de yarın görüşülecek ve ülkede büyük tepkilere yol açan cinsel istismar suçlarını düzenleyen yeni yasa tasarısı İzmir’den toplu isyanla karşılık buldu. Çiğli Belediyesi önünde eylem düzenleyen DİSK Genel-İş Sendikası’ndan yanlıştan geri dönün çağrısı geldi. Emekçilerden o yasaya karşı ortak tepki:

  • Ege Postası
  • 21.11.2016 - 16:32

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Öğlen saatlerinde Çiğli Belediyesi önünde bir eylem düzenleyen DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şubesi yasa tasarısını protesto etti. TCK’nın 103’üncü maddesinde yapılmak istenen söz konusu değişikliğin taciz suçlarının önünü açacağını belirten ve “Kan dondurucu” olarak niteleyen emekçiler hükümetin yasa değişikliğini geri çekmesi için çağrıda bulundu.

Yasa tasarısına sert tepki gösteren DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, “AKP çocuk istismarı konusunda yeterince vukuatı bulunmakta iken, 14 yaşında tacize uğrayan çocuğu değil, Ensar Vakfı’nı koruduğunuzu ve karnenizin yeterince kabarık olduğunu biz emekçiler biliyoruz. Faillerin mağdurlarla evlenmesi durumunda TBMM’de tartışılan TCK 103’ünücü maddesinin düzenlenmesiyle de cinsel ilişkiye rıza yaşı 12’ye indirilmek istenmektedir. AKP’nin tecavüzü aklayan, tecavüzü saklayan, tecavüzcüyü koruyan, yalanı zeka sayan, talanı alkışlayan, emekçisini soyan, faili koruyan bir parti olduğunu tüm kamuoyuna teşhir edeceğimizi duyuruyoruz ve bu yanlıştan, bu tecavüzcü anlayıştan derhal vazgeçilmesini istiyoruz. Darbeye, vesayete, diktatörlüğe karşıyız. Karşı durmaya da devam edeceğiz. Kadınların özgürce yaşaya bileceği bir dünya için sonuna kadar mücadele edeceğiz”

“BU YANLIŞTAN VAZGEÇİLMELİDİR”

Tartışmaya yol açan yasa değişikliğine karşı tepkisini dile getiren DİSK’li işçiler adına ortak açıklama yapan DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube İşyeri Temsilcisi Deniz Şahin Gümüştekin, “Ülkemizde 15 yılda yaratılan tablo, Adalet Bakanlığı istatistiklerine göre AKP döneminizde 77 bin 365 çocuk istismara uğramış, failleri tutuklanmıştır. Çocuk istismarı son 10 yılda 3 kat artmıştır. Son 10 yılda 483 bin kız çocuğu evlendirilmiştir” şeklinde açıklama yaptı.

“AKP AKLINI BAŞINA ALMALIDIR”

Hayata geçirilmek istenen yasa tasarısına kan dondurucu benzetmesi yapan Gümüştekin, “Bu vahim yanlıştan dönülmesi için herkesi mücadeleye davet ediyoruz. Bu yasal değişiklikle çocuklarda AKP eliyle çocuğun fiziksel, ruhsal, cinsel ya da Sosyal açıdan zarar görmesi Sağlık ve güvenliğini tehlikeye girmesi söz konusudur. AKP bu yanlıştan vazgeçmelidir. Devletin yapması gereken çocuk ihmalini ve istismarını önleme konusunda ulusal eylem planı olmalı. Hatta devletin kendisi olmak üzere denetleme, izleme mekanizması olmalıdır. Çocuk odaklı eşit, bilimsel, laik politikalar teşvik edilmelidir. Koruyucu, önleyici, destekleyici, kanunlar çıkarmalıdır. Devletleşen AKP aklını başına almalıdır. Devlet tecavüzcüyü koruyan değil çocukları koruyan kanunlar çıkarılmalıdır. Kadın olduğu için hırpalanmak tecavüze uğramak, öldürülmek, şort giydi diye saldırıya hedef olmak, örtülüyüz diye aşağılanmak istemiyoruz. Yaşamak istiyoruz” dedi.

“YASAYI GERİ ÇEK” ÇAĞRISI

Son 30 günde 35 kadın cinayeti yaşandığına dikkat çeken Gümüştekin sözlerine şöyle son verdi: “Biz kadınlar yurtta ve dünyada barış istiyoruz. Huzur içinde yaşayabileceğimiz bir ülke istiyoruz. Ne darbe, ne vesayet ne diktatör, ne de devlet terörünü istemiyoruz. İşimizde evimizde ve sokaklarda huzur içinde özgürce yaşamak istiyoruz. AKP bu yasadan toptan vazgeçmelidir. Bugün, yarın, her gün tecavüzcü yasalarına karşı biz kadınlar bu yasa geri çekilene kadar sokaklarda direneceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.