Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emekli-Sen'de İzmir'de 'duran adam' oldu

Emekli-Sen'de İzmir'de 'duran adam' oldu

Ülke genelinde seyri değişen ve “Duran adam” eylemi gibi farklı biçimlerde devam eden Gezi Parkı protestolarına DİSK’e bağlı Emekli-Sen’den de yaratıcı şekilde destek geldi. Ellerinde pankartları ile Konak’ta Saat Kulesi önünde toplanan sendika üyesi grup, yaklaşık on beş dakika boyunca ayakta bekleyerek “Duran adamlar” kervanına katıldı.

  • Ege Postası
  • 26.06.2013 - 09:24
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-DİSK’e bağlı sendikalardan Emekli-Sen’e mensup yaklaşık 30 kişilik emekli grubu ellerinde “Direne direne kazancağız”, “Torunlar direnişte”, “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Gezi’ye selam, direnişe devam” ve “Emekliyiz, çapulcuyuz” yazılı pankartlar ve giydikleri kırmızı sendika önlükleriyle İzmir Konak Meydanı’nda Taksim Gezi Parkı direnişine farklı bir destek verdi. “Çocuklarımıza ve torunlarımıza sahip çıkıyoruz” sloganı ile yola çıkan Emekli-Sen üyesi gruba zaman zaman yoldan geçen vatandaşlar da durarak destek verdi. Emeklilerin sıcak havaya aldırış etmeden İzmir Valiliği önünde gerçekleştirdikleri sessiz eylem sırasında çevrede alınan yoğun güvenlik önlemleri ve emniyet güçlerinin çevrede hazır beklemesi ise dikkat çekti.



“BU BİR HALK DİRENİŞİDİR”

Sendika adına konuşan Emekli-Sen 1 No’lu Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz, 31 Mayıs tarihinde Taksim Gezi Parkı’nda başlayan direnişin büyük bir tepki dalgası ile birlikte bugüne dek görülmemiş bir halk hareketi halini aldığını belirterek, “Ortaya çıkan bu halk hareketini bastırmak amacı ile hükümetin kurduğu saldırgan politika sonrasında 3 genç insan yaşamını yitirmiş, yüzlerce insan yaralanmış ve ya hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmıştır. Hükümetin bu anti demokratik uygulamalarına karşı, demokrasi, özgürlük ve insan hakları talebi ile sokaklara çıkmış olan Türkiye yurttaşlarının sürdürdüğü halk direnişi, geliştirilen yeni eylem biçimleri ile devam etmektedir” dedi.



“GENÇ YAŞLI DEMEDEN SOKAKTAYIZ”

Konak Şube Başkanı Yılmaz ayrıca, sürmekte olan halk hareketinin ana omurgasının gençler olduğunu da kaydederek, yani bu ülkenin yaşlı insanlarını teşkil eden sendikamız üyelerinin çocukları, torunları olan gençler hükümetin talimatlarını uygulayan polisin acımasız saldırılarına maruz kalmaktadırlar. Bugün burada ve Ankara Güven Parkı başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında, Merkez Yürütme Kurulumuzun kararı doğrultusunda hükümetin baskı ve yıldırma politikalarına karşı “Devlet terörüne derhal son verilsin, çocuklarımıza ve torunlarımıza sahip çıkıyoruz” sloganı ile duran adam eylemine geçiyoruz” diye konuştu.


Yapılan basın açıklamasının ardından sıcak havaya aldırış etmeden ayakta bekleyen sendika üyeleri, sadece ellerinde yazılı pankartlar ile slogan atmadan gerçekleştirdikleri sessiz eyleme olaysız şekilde son verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.