Emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasını öngeren düzenleme TBMM'de kabul edildi
Emekli aylıklarına yüzde 25 artış öngeren düzenleme TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. AK Parti’li ve MHP’li milletvekilleri muhalefet partilerinin zam oranının artırılmasına ve seyyanen artış yapılmasına yönelik verdikleri önergeleri reddetti. Öte yandan Kurumlar vergisi oranının yüzde 20’den yüzde 25’e çıkarılmasını öngören düzenleme TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın borçlanma yetkisini 3 katına çıkaran düzenleme, TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.
- Ege Postası
- 13.07.2023 - 23:32
- Güncelleme: 13.07.2023 - 23:46
TBMM Genel Kurulu’nda, komisyonda 29 maddeye çıkan, memur ve emekli maaş zamları ile bazı vergilerde artış getiren ‘6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ görüşülmeye devam ediyor.
TBMM Genel Kurulu’nda teklifin emeklilerinin maaşlarında yüzde 25 oranında artış öngören 18. maddesi görüşülerek kabul edildi. Maddenin görüşülmesi sırasında muhalefet partileri, emekli aylıklarına yapılacak yüzde 25’lik zam oranının artırılmasına ve seyyanen zam verilmesi için önergeler verdiler. Ancak muhalefetin önergeleri AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Kabul edilen madde ile emekli maaşları; yılın ikinci yarısı için yüzde 25 oranında artırıldı. Zamlar temmuz ayı emekli maaşlarına yansıtılacak.
KURUMLAR VERGİSİNİ YÜZDE 20’DEN YÜZDE 25’E ÇIKARAN DÜZENLEME TBMM'DE KABUL EDİLDİ
TBMM Genel Kurulu’nda, komisyonda 29 maddeye çıkan, memur ve emekli maaş zamları ile bazı vergilerde artış öngören, ‘6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ görüşülmeye devam ediyor.
Kanun teklifinin kabul edilen 21’inci maddesiyle; Kurum kazancı üzerinden alınan yüzde 20 oranındaki kurumlar vergisi yüzde 25'e çıkarıldı. Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu kapsamındaki şirketler, elektronik ödeme ve para kuruluşları, yetkili döviz müesseseleri, varlık yönetim şirketleri, sermaye piyasası kurumları ile sigorta ve reasürans şirketleri ve emeklilik şirketlerinin kurum kazançları için alınan yüzde 25 oranındaki kurumlar vergisi oranı ise yüzde 30'a çıkarıldı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN BORÇLANMA YETKİSİNİ 3 KATINA ÇIKARAN DÜZENLEME TBMM'DE KABUL EDİLDİ
TBMM Genel Kurulu’nda bugün, ‘6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ görüşülmeye devam ediyor.
Teklifin, Cumhurbaşkanı’nın borçlanma yetkisini 3 katına çıkaran 11’inci maddesi, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. Maddeye göre; net borç kullanımı tutarı, 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanı ile Cumhurbaşkanı tarafından üç katına kadar çıkarılabilecek.
Yorum Yazın