Dolar 34,0374
%0.05
Euro 37,8943
%0.08
Altın 2.822,810
%0.47
Bist-100 9.577,00
%-1.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emekli öğretmenlerin tadilatını yapıp, yenilediği anaokulu hizmete açıldı

Emekli öğretmenlerin tadilatını yapıp, yenilediği anaokulu hizmete açıldı

Manisa Kız Öğretmen Okulu'ndan 1966-1975 yılları arasında mezun olan öğretmenlerin oluşturduğu topluluk, İzmir Ödemiş'teki Kızılcaavlu Anaokulu'nu yeniledi. Topluluk adına konuşan emekli öğretmen Nilgün Karslı, "Şimdiye kadar Manisa, Salihli, Tire ve Çanakkale birçok okula dokunduk. Anaokulu tadilatları ve okullara genel tadilat yaptık. Bu tür faaliyetleri devam ettirmek istiyoruz. Çocuklar gülsün, mutlu olsun, sevinsin bizim de bir katkımız olsun istiyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 25.05.2024 - 13:15
  • Güncelleme: 25.05.2024 - 14:05

Manisa Kız Öğretmen Okulu'ndan 1966 ve 1975 yılları arasında mezun olan emeklilerin biriktirildiği bölüm, farklı illerde korunmaya ihtiyaç olan okullara yardım eli uzatılıyor. Yaklaşık 200 emekli öğretmenin yer aldığı bölüm 10 yıldır, tespit edilen okullarda eğitim hayatına katkı sağlamak için çalışıyor. Bu potansiyelin parçalanmasının desteklenmesiyle İzmir Ödemiş'teki Kızılcaavlu Anaokulu'nda tamamlandı. Emeklilik eğitmenleri, hizmete açılan anaokulunda öğretmen ve bilgilerle bir araya geldi.

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Sunullah Desticioğlu adına Şube Müdürü Ahmet Turan Yüzük, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek plaket takdim etti. Açılış törenine, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Turan Yüzük, Ödemiş Belediyesi eski dönem CHP Meclis Üyesi Tülin Bozoğlu, Kızılcaavlu Mahalle Muhtarı Birol Özkaya, Manisa Kız Öğretmen Okulu mezunları, okul müdürleri, eğitmenler ve mahalle halkı katıldı.

'ÇOK SAYIDA OKULDA TADİLAT YAPTIK'

Topluluk adına konuşan emekli öğretmen Nilgün Karslı, "1966-1975 yılları arası Manisa İlk Kız Öğretmen Okulu mezunları olarak bu sene Ödemiş'te Kızılcaavlu Mahallesi'nin anaokulunun faaliyetlerini gerçekleştirmeye karar vermiştik. 10 senedir yaklaşık 200 üyemizle bu işi yapıyoruz. Yardım kadar Manisa, Salihli , Tire ve Çanakkale'de birçok okula dokunduk.Bu tür gösterilere devam ediyoruz.Çocuklar gülsün,mutlu olalım,neredeyse 200 arkadaşımız maddi desteğimiz olsun istiyoruz. Bütün öğretmen arkadaşlarının örgülerini örüyorlar, atkı, bere, eldiven yapıyorlar, böylece ellerimizi değerlendirmişler. Eşyaları temin ediyoruz, hediyeleri, tatillerini yaptırıyoruz. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü'ne, okul müdürüne, arkadaşlara, köye çok teşekkür ediyoruz. İnanılmaz güzel bir katkı bulundular" dedi.

Ödemiş İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Turan Yüzük ise "Bugün bunu yaptınız; öğretmenlik emekli olunca biten bir meslek değilmiş. Heyecanımıza heyecan kattınız tekrar hoş geldiniz. Emekleriniz için hepinize tekrar teşekkür ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum. Bizi ağırlayan muhtarlarımıza, kendi elleriyle bize Gözleme yapabilen köy halkının kadınlarına teşekkür ediyorum, ellerine emeklerine sağlık" diye konuştu.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.