Dolar 32,6905
%-0.19
Euro 35,1725
%0.25
Altın 2.448,390
%-0.08
Bist-100 10.305,00
%-3.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emeklilik Nedir'

Emeklilik Nedir'

Emeklilik, çalışanların belirli gün miktarınca çalışarak sosyal güvenlik kurumuna bu gün sayısı kadar prim ödeyerek elde ettiği bir haktır.

  • Ege Postası
  • 14.10.2016 - 15:50

Emekli olmuş bir çalışan iş yerinden ayrılmakta ve çalıştığı süre boyunca ödediği sosyal güvenlik primlerine esas emeklilik aylığını alarak çalışmadan yaşamına devam etmektedir.

Emekli Olunca Ne Kadar Aylık Alınır'

Emekli olmuş bir çalışanın çalışırken aldığı aylık yarıya yakın düşmektedir. Bu nedenle hayat şartları tamamen değişen bir emeklinin emekli olduktan sonra yaşam standardı da aşağıya düşmekte bu neden de birçok isteğini ya ötelemek ya da birçok isteğinden vazgeçmek zorunda kalmaktadır. Aldığı aylığa göre bir yaşam standardı oluşturarak yeni yaşantısını bu standarda göre belirlemektedir. artık çok kolay şekilde öğreniliyor. 

Maaşı Yetmeyen Emekli Ne Yapmalıdır'

Günümüzde emeklilerin maaşları oldukça düşüktür. Bunun belirli nedenleri vardır. Ancak en önemli nedeni çalışırken ödenen emekliliğe esas prim gün oranıdır. Bu oran düşük olunca emekli olduktan sonra emeklinin aldığı maaş da düşük olmaktadır. Bu durum yıllarca yüksek kazanca alışmış ve buna göre bir yaşam standardı geliştirmiş olan emeklinin işlerini zorlaştırmaktadır.

Eğer toplu parayı bir yere yatırım yaparak kullanmışsa o zaman emeklinin başvuracağı tek bir yol kalmaktadır o da bankalardan kredi çekmektir. Son zamanlarda kredi vermeye başlayan farklı kuruluşların da olması emekliler için alternatif kredi kuruluşlarının artmasını sağlamıştır. Özellikle emekliye yönelik yapılan bazı kampanyalar sayesinde emekliye faizsiz kredi veren kuruluşlar dikkat çekmeye başlamıştır.

Emekli olmuş ve aldığı paranın üstünde bir paraya ihtiyacı olmuş bir kişinin başvurarak kredi kullanabileceği kuruluşlar bulunmaktadır. Emekli bu kuruluşlara başvurarak faizsiz kredi imkânlarından faydalanabileceği gibi emekliye uygun düşük faiz veya farklı kampanyalardan da faydalanabilmektedir. 48 ay vadeli kredi kullanmanın da mümkün olduğu şu günlerde, bankaların veya diğer finans kuruluşlarının düşük faiz veya faizsiz kredi fırsatlarını değerlendirerek emeklilerin ihtiyacı olan parayı temin etmeleri mümkündür.

Faizsiz Kredi Veren Bankalar Hangi Şartlarda Faizsiz Kredi Vermektedirler'

Faizsiz olsun düşük faizli olsun emekliye kredi kullandıran bankaların veya finans kuruluşlarının birçoğu cazip imkânlar sunmaktadırlar. Çok yüksek tutarlar için olmasa da emeklinin aldığı maaşın belirli bir miktarı kadar örneğin on katına kadar faizsiz kredi veren kuruluşlar bulunmaktadır.

Sadece emekliye münhasır olmak kaydıyla emekliye kredi veren bazı finans kuruluşlarının yasal vade sınırlarının çok üstünde vadelerle kredi kullandırdıkları da görülebilmektedir. Bu tür kredi veren kuruluşlar bulunmaktadır. Ancak emekli olmuş bir kişinin iyice araştırarak bu kuruluşlardan kredi kullanması tavsiye olunur. Ancak bu sayede maaşına uygun ve uygun seçenekler sunan kredi veren banka veya finans kuruluşları bulunabilir. sorusunun cevabı artık yazımızda.

Emekli Kredi Kullanmalı mıdır'

Emekli olmuş kişiler yukarıdaki başlıklar altında belirttiğimiz uygun kredi imkânlarını sunan bankalarla gönül rahatlığı ile çalışabilir ve kredi kullanabilirler. Çünkü alacakları krediler zaten kendi durumları dikkate alınarak koşulları belirlenmiş krediler olacaktır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.