Dolar 34,0606
%0
Euro 37,8967
%-0.02
Altın 2.804,610
%0.06
Bist-100 9.774,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emniyet: Noter dışında yapılan araç devirleri geçersiz, mağdur olmayın

Emniyet: Noter dışında yapılan araç devirleri geçersiz, mağdur olmayın

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, noter satışı olmadan aracını satan kişilerin çeşitli mağduriyetlere maruz kaldığını duyurdu. Trafik Hizmetleri Başkanlığı, bir vatandaşın, "Aracımı bir başkasına, noter...

  • Ege Postası
  • 22.08.2013 - 16:47
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, noter satışı olmadan aracını satan kişilerin çeşitli mağduriyetlere maruz kaldığını duyurdu.

Trafik Hizmetleri Başkanlığı, bir vatandaşın, "Aracımı bir başkasına, noter satışı olmadan sattım, ancak şimdi şahsı ve arabayı bulamıyorum. Ne yapabilirim'" yönündeki sorusunu cevaplandırdı. Başkanlık tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na bağlı yönetmeliğin 36. maddesine göre, satış ve devirlerin noterlerce yapılması zorunludur. Bunun dışında yapılan her türlü satış ve devirler geçersizdir. Noter satış senedi olmadan itimada dayalı olarak satışı yapılan araçlarla ilgili olarak yukarıda belirtilen yönetmelik hükmü gereğince Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yapılacak bir işlem bulunmayıp, bu şekilde araç satan kişilerin mağduriyetlerinin giderilebilmesi için ilgili hukuk mahkemelerine müracaat etmeleri gerekmektedir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.